ОбществоРегионални

„Камбанките” на читалище „Младост – 2003” със седем медала от фестивал в Охрид

Лилия Шуманова – председател на читалище “Младост – 2003”

Читалище “Младост-2003” се включи в организирания за първи път Детски фолклорен фестивал в град Охрид, Република Македония. Доста подбирахме с какво да излезем, сменихме целия репертоар на певците и се получи! Танцьорите също обмисляха как да се представят всички заедно. В крайна сметка успяха да го направят. Бяха много емоционално заредени, защото конкуренцията се оказа жестока.

ДМФ „Камбанки” излезе с 6 индивидуални песни и две общи. Всичко дадоха от себе си нашите сладкопойни чучулиги като си партнираха в хореография едни на други и публиката пощуря с тях. Бубчо не стигаше до микрофона, но изпъчи вратле, за да се чува как пее и още повече го харесаха. Той получи първия си медал за първото си излизане. Мария Рангочева с „Мома в градина седеше” буквално беше на тръпка цялата и не спря да танцува докато пее. Телевизията през цялото време и ги нарече “уникални деца”.

Крис Трифонов с прекрасния си момчешки глас изпя „Тръгна ми, Ленка” и също „омете” всичко за медал. Натали, която не спира да учи нови песни изпя много нежно “Сокол пиле” и успя да взриви публиката. С Крис направиха дует на „Леле свашке” и също получиха овации. Яна дебютира за първи пъти с „Не се бели Маре мори” и „Лудо младо” като изпълнение вече беше класирана за медал.

На следващия ден оставихме две общи песни – „Горска песен” и „Ситно се оро виеше”,с което спечелиха първо място като най-атрактивна група и медал. Малката Ивана Конярска също дебютант ги хвърли в овации с “Ай да идем, Яно ” и също получи медал. С този много богат и живописен подбор на песните, децата си заслужиха първото място. Безкрайно им благодаря, а също така и на техните родители, че бяха плътно до нас и ни подариха това вълнуващо изживяване.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close