Самоков

Калин заминава за лечение в Германия в средата на ноември

Анна Манова

kalinnnn

Стана ясна датата, на която Калин Иванов, който се нуждае от спешна операция в чужбина, ще замине за Германия. Това ще се случи на 15 ноември. Както разбрахме от първоизточника той ще замине на тази дата, като след това ще му бъдат направени там съответните изследвания, преди да се пристъпи към операция. „Чувствам се малко развълнуван и малко притеснен”, каза пред „Самоков 365” самият Калин.

Неговата история преобърна представите ни за статичността в обществото и тегнещата тежка апатия на младите към живота като цяло. Именно неговите съученици бяха брънката в целия задвижил се двигател на взаимопомощ. Те организираха една цялостна кампания, която прерасна и в социалната мрежа, където ежедневно хората споделяха на стената си призива за помощ. Личната история на симпатичния и скромен 16-годишен младеж трогна не един и двама души. За изключително кратко време по примера – „предай нататък добро”, множество хора припознаха историята му като своя и отделиха от средствата си в помощ на самоковското момче. Към кампанията се включиха ученици от другите училища, филми, самостоятелни инициативи от частни лица, в почти всички кафенета, ресторанти, магазини бяха поставени кутии за помощ. В селата имаше също.

Кратката равносметка показа, че за малко повече от две седмици в банковата сметката на майка му са преведени около 70 хил. лв. Сума, непосилна за семейството на Калин Иванов. Днес се очаква превод и от софийско училище, включило се също в кампанията.

Пожелаваме на Калин кураж и късмет! Всички сме с теб!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close