Общество

Калине, ние сме с теб!

Мария Галчева

kalinКалин Иванов, момчето, което обедини по безпрецедентен начин Самоков, тази неделя замина за лечение в Мюнхен, Германия. След като заедно се мобилизирахме, организирахме, плакахме и се радвахме, събрахме необходимата сума за неговото лечение. Лично аз бях убедена, че ще успеем. Толкова много позитивна енергия се беше насочила към тази кауза, че беше само и единствено въпрос на време. Е, успяхме! Търпеливо изчакахме датата и сега той е вече там.

Малко преди да отлети за Германия, Калин се обозначи от летището във Фейсбук и под статуса му се появиха десетки пожелания за успех и късмет. Но най-трогателното беше „Чакаме те!“.

След неговата история се изписа и изговори много. Нямаше как да бъде по различен начин. Затова и вълната се разпространи толкова мощно – чрез силни послания, които показаха силата на духа. След като заминаването му е вече факт, тези думи също могат да бъдат изписани.

За първи път в благотворителна насока се появява подобна тенденция и подобна инициативност, дошла от самите деца. Много повече от похвално е това. Означава, че на фона на отраканите и уж интересните, все още има деца със сърца и те са мнозинство.  От тях дойде всичко – и идеята за кутиите, и идеята за мероприятието в Читалището, и кроса в Спортното училище и цялата възможна съпричастност. И от малки, и от по-големи. Не остана равнодушен човек. Това е показателно, че градът ни не е безнадеждно заминал и тази реакция е доказателството, което много хора търсехме, за да ни остане надеждата, че е останало сърце. Доказателството, че както някога градът е давал, така може да дава и днес. Човечност най-вече.

Сега, Калине, когато четеш това, а ти ще го прочетеш, да си знаеш, че си голям смелчага! И всички ние те чакаме! И много те обичаме! Сега единственото, което се изисква от теб е да вярваш и да имаш кураж. Помни и това, че толкова много хора преживяват твоите емоции, нямаш право да ни разочароваш!

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close