ОбществоРегионални

Калина Митрева и Петя Павлова от ПГ „Константин Фотинов” – участници във финалната надпревара на Националното многоезично състезание

Анелия Балабанова

Ученичките от XI “б” клас с интензивно изучаване на немски език  на ПГ “Константин Фотинов” –  Самоков Калина Митрева и Петя Павлова бяха единствените представители на Софийска област, допуснати до участие в Националния кръг на Националното многоезично състезание, което се проведе на 25-ти ноември в град Плевен. В проявата, организирана от Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието в Плевен и Гимназията за преподаване на чужди езици в Плевен, се включиха 125 ученици от 23 области на страната.

Групата на Калина и Петя – с комбинация от немски /първи/ и английски /втори чужд език/ беше най-многобройна. Включиха се около 65 деца и конкуренцията беше наистина оспорвана, разказа преподавателката Фани Митрева, която придружаваше момичетата. Гимназистките получиха сертификати за участието си. До дни се очакват официалните резултати от надпреварата. Каквито и да бъдат те, самото участие на Калина и Петя във финалния етап на състезанието е изключителен успех и достойно представяне на Самоков и областта като цяло.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close