ЗлободневноРегионалниСамоков

И Самоков бе част от националния протест срещу войната на пътя

 „Самоков 365“

Жителите на Самоков се включиха в националния протест срещу войната на пътя на 21 май. С плакати „Скоростта убива“ и „Спрете войната по пътищата“ близки на загинали при автомобилни катастрофи излязоха на протест. Протестиращите затвориха пътя Самоков – Боровец, при изхода на града, в продължение на 30 минути.  Протестни действия се проведоха в още тринайсет града в страната.

Инициатори за нашия град бяха родителите на загиналия нелепо при пътен инцидент миналата година Димитър Дойнов.

„Ние не протестираме за нашите деца, тях вече ги няма, протестираме за всички останали живи деца“, каза пред журналисти Христина Дойнова, която е сред организаторите на протеста и майка на загинал младеж. Синът й загина миналата година след пътен инцидент, предизвикан от шофьор в нетрезво състояние, обясни тя.

Дойнова допълни, че иска да се вземат драстични мерки възможно най – бързо, както и да се направят промени в Наказателния кодекс. „Правила за движение може да има, но те не се спазват. Всички убийци са на свобода, ако половината от тях са в затвора, мислите ли, че другите няма да се осъзнаят“, каза още Христина Дойнова. Тя посочи, че водачи, хванати зад волана с алкохол и наркотици, не трябва никога повече да имат шофьорска книжка. „Тези хора са заплаха за обществото и за нашите деца“, посочи тя.

„Ние знаем убиеца на нашето дете, знаем, че той е шофирал след употреба на алкохол и е избягал след случая. Всички знаем кои са убийците на нашите деца. Най – тежката присъда за едни родители е да надживеят детето си“, посочи още протестиращата.

Димитър Дойнов, бащата на загиналото момче каза, че настояват за ефективни присъди.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close