ОбществоРегионалниСамоков

И самоковските училища излизат в грипна ваканция

„Самоков 365“

За периода 23-27 януари се преустановяват учебните занятия в училищата в присъствена форма на територията на Софийска област, както и провеждането на извънкласни занимания и организирани дейности с ученици.

Това е една от противоепидемичните мерки срещу разпространението на грип, въведена със Заповед на директора на РЗИ – София област, д-р Розалина Чобанова от днес.

За срок от 20.01.2023 г. до 27.01.2023 г. в детските градини и ясли ще се провежда стриктен ежедневен филтър, като откритите болни деца се връщат по домовете. До работа не трябва да се допускат заболели лица от персонала на детските заведения. Желателно е в градините да се извършва често проветряване на помещенията и да се осъществява двукратна дезинфекция на повърхности, детски играчки и други.

За посочения период се преустановяват плановите консултации на здрави бременни жени и детските консултации. Преустановяват се всички профилактични прегледи, задължителни имунизации и реимунизации в амбулатории за първична извънболнична помощ. Преустановяват се свижданията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Допускат се само изключения при терминално болни. Всички лица, когато се намират в лечебни и здравни заведения, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close