Седмицата

И Бели Искър в плен на веселието

ПToni Da4evaрез изминалата седмица целият ни град бе обхванат от празнично настроение. Събитията, които Общината подготви бяха интересни, забавни и разсеяха за известно време жителите на града. Бяхме свидетели на изложби, концерти, конкурси и много спортни събития.

Но не само в Самоков се усещаше празничното настроение, което се носеше във въздуха.

На 17 август в Бели Искър се проведе традиционният събор на селото. Тази дата е голям празник за всички жители, защото тогава е и храмовият празник на църквата „Успение Богородично”. И точно от там започват събитията, свързани с празничния ден. В 13:00 часа беше осветен курбанът и след това раздаден на всички присъстващи, дошли да уважат празника на селото.

Същинското веселие беше със стартов час 18:00. Общината се беше постарала да направи празника колкото се може по-забавен и интересен за жителите, като ги зареди с добро настроение и хубава музика.

   За това се погрижиха оркестър „Верила”, които с песните си накараха присъстващите да не спират да са на крака. Играеха се хора, като понякога програмата се разнообразяваше с няколко по-бързи парчета. Специален гост на вечерта беше поп-фолк певицата Тони Дачева, която вдигна допълнително градуса на настроението. Тя изпълни песни от различни жанрове, за да може да има за всекиго по нещо. На края на вечерта всички жители на Бели Искър си тръгнаха удовлетворени от празника и леко уморени от кръшните хора.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close