Регионални

Ихтиманският варел продължава да прелива от боклуци

Коментар

Илиян Чалгънов

 

На път към Самоков, на териториялната граница на общините Самоков и Ихтиман, един варел продължава да прелива от боклуци. Именно там ни посреща красивият билборд на Общината с „традиции и дух”, но и… с боклуци.

В статия от месец юли тази година, „Самоков 365” писа за този казус, но той така и остана – нерешен. Пътуващите по този натоварен път автомобили и камиони, често спират на този обособен ръкав на шосето за да си налеят вода от чешмичката или просто за да си починат, или разтъпчат. Отбивката разполага само с един единствен варел, който видимо не се обслужва често от сметосъбиращата фирма, отговаряща за него.

При направено запитване към Община Самоков отговорът беше, че не отговаря те за тази кофа.

Логично е всеки нормално мислещ човек да си зададе въпроса, има ли комуникация между двете общини за решаването на „междутериториалния казус”? Ясно е, че не можем да превъзпитаме шофьорите да не изхвърлят боклука си пред препълнената кофа, но има други лостове за решение на проблема.

И ние продължаваме да питаме: КОЙ отговаря за варела на на ихтиманския път? КОЙ ще потърси отговорност на сметопочистващата фирма, отговаряща за него? Защо има само един варел в този ръкав, при положение, че пътят свързва две магистрали и ежедневно по него преминават хиляди превозни средства?

Дали ще получим отговор или не, всички преминаващи, избрали да се разхладят на чешмичката, ще продължават да се „наслаждават” на „красивата” гледка и воня на отпадъци още дълго време.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close