Регионални

Ирена Коцева даде пресконференция пред самоковските медии: „Не всички сме маскари”, цитира любим автор тя 

 

Анна Манова

kocewaВ първия работен ден от новата седмица – 3 май, бившият народен представител от ПП ГЕРБ Ирена Коцева даде пресконференция в родния си град. Темата на срещата бяха обвиненията, отправени към семейството й за участие в корупционни практики и последвалата оставка в качеството на депутат.

Коцева се почувства длъжна на самоковци, голяма част от които са й гласували своето доверие, давайки и шанс за втори мандат в парламента, да изкаже гласно за пореден път своята лична позиция по случилото се. В афера, свързана с големи суми и обществена поръчка за спирки на градския транспорт в София, бяха замесени името на съпруга й – Сотир, както и това на зам.-кмета по транспорта в столицата – Любомир Христов, с който ги свързва дългогодишно приятелство. Следствие на излъчени репортажи по национална медия последваха оставките както на Христов, така и на Коцева.

Оттеглянето си от депутатския стол тя обясни като морален акт. „Моето име беше използвано като народен представител. Надявам се с моята оставка и тези, които не ме познават какъв човек съм да се уверят, че не съм народен представител вече и не мога в качеството си на такъв да повлияя на провеждащата се в момента проверка в центъра за градска мобилност. Не съм повлияла по никакъв начин и на провелата се обществена поръчка”, обясни Коцева. Само като вметка – обществената поръчка е изпълнена през октомври месец миналата година. Ирена Коцева допълни, че не може да си обясни защо, кой и кога е решил да събуди обществото към нея и нейното семейство и то по този начин. Не скри и огорчението през което е преминала както тя,така и цялото и семейство.

На въпроса дали ще остане на лидерското място на местната структура, Коцева обясни, че в нито един момент никой не е искал от нея оттеглянето й от тази позиция. Партията твърдо е застанала за нея, както в парламента, така и в Самоков. В парламентарната зала, както и извън нея, са ставали многократни коментари дали не е по-добър вариант да остане независим депутат, което тя приема с усмивка и подава оставка. „Имаше такива коментари относно оставането ми като независим депутат, в случай че съм засегната от партията. Не, аз не съм обидена на партията по никакъв начин. Напротив, получих пълната подкрепа както от г-н Цветан Цветанов, така и от цялата парламентарна група. Всички ме уверяваха да не подавам своята оставка, защото на всеки би могло да се случи подобно нещо. Надявам се другият, който ще влезе след мен от листата да продължи започнатата работа”, каза Коцева. Става дума за д-р Стойнев от Златица.

Пред месните медии Ирена Коцева потвърди, че разговор с министър – председателя Борисов е имало. Това е първият човек, с който се чула след събитията. По негова покана тя е част от партията. Това, което й е казал Борисов е, че предстоят тежки реформи, които изискват понякога и жертви. Говорили са и за това доколко човек, който е публична личност, може да скрие живота си. Коцева подчерта, че не се е случвало до този момент да се оспорва оставка на народен представител в парламента, какъвто е нейният случай, говорило се за нарушаване на Конституцията дори.

Ден след подадената оставка като народен представител, тя е приета радушно от педагогическия колектив на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” в качеството на директор титуляр. В момента тя е в полагам отпуск, но се очаква до месец да се завърне на позицията си в едно от най-големите самоковски училища. На нападките, че не е редно и морално тя да се завърне обратно на директорския пост, Коцева обясни, че от 30 години е част от този колектив и там се чувства най-добре. Не намира за нередно да изпълнява тази длъжност, чувства се щастлива, че така е посрещната и намира училището в отлично състояние и запълнени паралелки. „Не всички сме маскари”, този цитат на любим автор го използвам напоследък често, защото е много верен”, каза на финала Ирена Коцева.

За сега Коцева остава лидер на политическата структура на ГЕРБ в града и се завръща на директорското място в училището, в очакване на развръзката от проведените разследвания и проверки.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close