ОбществоРегионалниСамоков

ИОУ „Митр. Авксентий Велешки“ отбеляза 1 ноември с празнично шествие и гостуване на актьора Мариан Бачев

„Самоков 365“

Със звук на фанфари и празнично шествие ИОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ отбеляза 1 ноември – Ден на славянската писменост и култура.

Празникът започна пред сградата на учебното заведение с поднасяне на венци пред мемориалната плоча на патрона на училището. Шествието премина през центъра на града под звуците на маршове, в изпълнение на фанфарния оркестър с ръководител Даниела Георгиева. На сцената на площад “Захарий Зограф” ученици изнесоха патриотичен рецитал, посветен на будителите. В празничната програма с изпълнения се включиха и ДВГ “Медени звънчета”. Преподавателят по история Миглена Станева запозна присъстващите със значимостта на този ден. А през това време във въздуха се рееха български трибагреници. Най-малките ученици поднесоха цветя на паметниците на българските духовници и будители. След тържеството, шествието продължи до сградата на училището. В празника се включи и кметът Владимир Георгиев.

Денят беше много динамичен и вълнуващ за учениците, които малко по-рано през деня успяха да се срещнат с обичания български актьор Мариан Бачев. Той гостува в училището по покана на ръководството в лицето на директора Ирена Коцева. Бачев разказа за спомени от училищния си живот, кои са били любимите му предмети, как е започнал да се занимава с актьорско майсторство и за това колко всеотдайно работи с деца в своята театрална школа – „Мариан Бачев и Аркадия фюжън арт“. Следобядът учениците от шести и седми клас посетиха неговата постановка в Читалището.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close