ОбществоРегионални

Инспектиращи се натъкнаха на незаконна автоморга в Самоков

Самоков 365

На 4 април, на територията на районните управления в Самоков, Елин Пелин и Ботевград, бяха извършени съвместни проверки от служители на икономическа полиция, НАП и РИОСВ по приоритетната област „Престъпления срещу околната среда“. Извършени бяха проверки в общо 8 обекта, осъществяващи дейност по изкупуване на излезли от употреба моторни превозни средства и части втора употреба.

В частен имот в Самоков инспектиращите попаднали на нерегламентирана автоморга с 21 разкомплектовани бракувани автомобила. В хода на проверката е установено, че имотът е със статут за жилищни нужди и няма необходимите документи за подобна дейност съгласно Закона за управление на отпадъците. От служители на РИОСВ е изготвен констативен протокол с дадени предписания за изпълнение. Предстои съставянето на акт.

В останалите проверени обекти контролните органи констатирали различни административни нарушения. Данъчните инспектори установили липса на дневни финансови отчети; използване на фискално устройство, регистрирано на друг търговски обект; неиздаване на касов бон; разлика в касовата наличност и други нарушения на Наредба № 18 на Министерство на финансите, за които са съставени констативни протоколи и предстои съставянето на актове. Нарушенията, констатирани от служителите на РИОСВ, са: липса на площадка за отпадъци; установени автомобили извън площадката; липса на документи за произход; липса на класифициране на работни места за съхранение на генерираните отпадъци и др. Дадени са предписания с едномесечен срок за отстраняване на нередностите.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close