ОбществоРегионални

Иновационен лагер в ПТГ „Никола Вапцаров” възроди българското

Анелия Балабанова

Характерни за българската народност, бит и фолклор етноелементи присъстваха по време на традиционния за ПТГ „Никола Вапцаров” иновационен лагер. В унисон с тематиката на форума, представителите на отборите бяха облечени с народни носии. Върху други пък се извисяваше гордо българският трибагреник. Жива връзка с доц. К. Рангочев разкри интересни подробности относно етнологията. На това беше посветен казусът, върху който 10 отбора трябваше да намерят решение и работа на Сара – момиче, завършило тази специалност, но все още не е успяло да се реализира.

Момичета и момчетата от специалност „Икономика и мениджмънт” представиха своите интерпретации по темата. Жури, съставено от кмета Вл. Георгиев, Венета Галева – началник на Дирекция „Бюро по труда” – Самоков, Лилия Гуцалска – адвокат, Г. Ненкова – търговски представител на „Виваком”, Вл. Василев  – собственик и управител на фирма „ Васил и Тодоров”, известна с търговската марка „Компир” и Веселин Бързанов – преподавател по история. Сред присъстващите беше и Христо Андреев – експерт в РУО-София регион.

Директорът Георги Велев отправи приветствени думи към присъстващите и откри форума, организиран със съдействието на преподавателките Биляна Стамова и Цветелина Николова. В разработките си учениците бяха заложили на услугите – консултантски, посреднически, предоставящи информация за нови специалности, професии и работни места. Впечатли идеята за възраждане на популярната в миналото напитка „Оловина”, но тя не беше в достатъчна степен аргументирана. Така първото място отиде при Paradise Culture или в превод Райска култура, които предложиха чрез специализирана рубрика в телевизия, вестник или списание да възроди българското и накара младите хора да останат в страната.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close