ОбществоРегионалниСамоков

Иновативно  училище  по програмиране в Самоков ще обучава децата на професиите на бъдещето

В Самоков през мeсец февруари отвори врати първaта иновативна академия по програмиране за деца и младежи на възраст от 6 до 18 години, което е част от международната мрежа на MindHub.

Основната цел на курсовете е да насочат интереса на децата към технологиите в посока, която да им помогне да се сдобият с основните дигитални умения и компетенции, логическо и аналитично мислене, необходими за успеха им във всяка една област. Програмата на MindHub е авторска и изцяло проектно-ориентирана. Методите и инструментите, с които се обучават децата и младежите са иновативни и разработени специално, като заниманията са изцяло съобразени с тяхната възраст и интереси.

Обучението на MindHub е разделено на нива и се провежда в малки групи, със специално отношение и индивидуално внимание към всяко дете. След завършване на всяко ниво, децата получават сертификат, а родителите – обективна и бърза обратна връзка за напредъка на своите деца всеки месец, посредством родителския си профил в специализираната платформата на MindHub.

След успешно завършеното първо ниво нашите малки програмисти получиха заслужени сертификати.  От екипът на MindHub Самоков споделят, че през  юни 2022 г. стартира  записването за Лятната академия по програмиране, която съчетава придобиване на нови знания и много игри за децата на възраст 6 – 9 години. A по-големите деца на възраст 9 -11 години могат да се включат в тематични работилници по програмиране.

MindHub Самоков също така организира регулярно провеждане на безплатни демонстрационни уроци с органичен брой места, като всеки родител би могъл да запише своето дете през онлайн платформата на центъра по програмиране.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close