Слайд категория

Инж. Сашо Иванов – кмет на Сапарева баня, за Самоков: „И двете общини имаме изключителни природни дадености“

DSC 7669Инж. Сашо Иванов е кмет на община Сапарева баня вече III-ти мандат. Роден е през 1964 година в гр. Дупница. Женен.

За бъдещите планове пред него и града, за сътрудничеството с община Самоков, вижте в интервюто.    

 

Предстои ни едно много интересно сътрудническо. Сапарева баня и Самоков. Какво очаквате от него? И какви са вашите впечатления за нашата община?

 

В момента работим много добре с община Самоков, както казахте предстои ни сътрудничество и имаме сериозни съвместни планове за бъдещо развитие в областта на туризма. Дори сега върви един съвместен проект и се надяваме „Дестинация Рила“ да върви нормално. И двете общини имаме изключителни природни дадености, така че нещата между нас могат единствено да се допълват и да работим в една обща посока.

 

Вие сте кмет вече трети мандат. Какви са основните приоритети, които имате, свързани с община Сапарева баня?

 

Основните приоритети, както досега се базират на уникалните природни дадености и локацията, които имаме. Това са развитието на туризма и балнеологията. След пускането на магистрала „Струма“ се надявам много бързо да се осъществява потокът от туристи към Сапарева баня и разбира се, един много силен тласък да даде изграждането на съвременен медицински център, чието изграждане ще започне до месец. В момента се правят работните проекти. Работим съвместно с руския фонд за „Закон, справедливост и милосърдие” .

Това ще бъде един изключително важен проект, който въпреки кризата, ще даде важна глътка въздух на Общината.

 

Този център какъв тип медицина ще развива?

 

Той е балнеологичен център. Нашата вода е уникална и с нея могат да се правят различни видове процедури, като една от идеите е този център да обхване възможно най-голям брой процедури. Важно звено в този център са също и генетичните изследвания, които са най-съвременните в момента. Радващото е, че от 25 града из цяла България, а и не само, руският държавен фонд избра точно Сапарева баня и направихме вече съвместно дружество.

 

Кои са основните проблеми, които се изпречват пред Вас като градоначалник?

 

Макар че много неща се направиха като инфраструктура има още какво да се желае, за да имаме претенции, въпреки даденостите, които имаме. Досега акцентирахме върху нас като туристическата дестинация и за в бъдеще ще продължаваме да го правим. Важен друг проект също е летището, което ще се изгражда в близост на 2 км от града. Това е уникална възможност, която ще ни даде изключително сериозен тласък за развитието на туризма в общината.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close