ЗлободневноРегионалниСамоков

Инж. Петър Георгиев: „Не ми е било детска мечта да бъда почетен гражданин на Самоков“

„Самоков 365“

Днес инж. Петър Георгиев даде пресконференция пред местните медии. Поводът бе предложението от страна на Инициативен комитет за удостояването му като почетен гражданин на Самоков, което не бе прието на последната сесия на ОбС, състояла се на 13 февруари.  След кратко гласуване, продължило едва 2-3 минути, се оказа, че 15 души са гласували „за“, 10 – „въздържал се“, а трима напуснаха залата в момента на явния вот. По този начин предложението, внесено от страна на Инициативния комитет и събрало над 500 гласа, бе отхвърлено.

В деня на сесията на Общинския съвет самият Петър Георгиев отсъстваше, поради работно пътуване в чужбина както стана ясно малко по-късно. Коментари по темата не липсваха, като се дискутираше и това, че той не е уведомил предварително, че няма да присъства именно на сесията, на която се гласува бюджета за 2020 година. Самата сесия бе изтеглена по-рано от обичайното й провеждане.

На срещата днес Георгиев поясни, че не е бил наясно, че е предложен за почетен гражданин, а отсъствието му е било свързано с бизнес пътуване до Индия. Освен това заяви, че няма да гласува за себе си.

„Никога не ми е било детска мечта да бъда почетен гражданин на Самоков. Даже не знаех, че ще се гласува на тази сесия. Цялата тази реакция от страна на общинските съветници е повече от гнусна и долна. Цял живот съм се стремял да правя добри неща за този град. Чух коментари защо съм отсъствал от сесията. Миналата седмица не съм ходил на почивка на другия край на света, а за да осигуря работа на моите работници. Постъпката на тези общински съветници няма да ме откаже, напротив – амбицира ме да правя още повече за Самоков. Искам да назова по име всички, които гласуваха „въздържал се“, за да е ясна тяхната постъпка. Това са Мая Христева, Християн Попов, Ангел Немов, Миролюба Ташова, Емилия Атанасова, Спас Кордев, Любомир Лобутов, Александър Кроснев, Надка Янакиева, Васил Благоев. Трима дори не са гласували, а са преценили да напуснат залата, това са Емил Николов, Цветелина Джелепова и Ваньо Тодоров. Световно неизвестни личности. Ако някой от изброените е направил една стотна за този град, от това което аз съм направил, ще си взема багажа и ще напусна“, сподели Георгиев.

Той изрази възмущението си от постъпката на общинските съветници, които в това гласуване не са успели да преглътнат егото си и по този начин не са зачели волята на Инициативния комитет и на всички 517 самоковци, положили подписа си в подкрепа на неговата кандидатура. Георгиев подчерта, че няма никакви очаквания от представителите на общинския съвет, който по думите му е един от най-слабите до момента, а съвместната им работа в местния парламент ще е доста трудна през следващите четири години. Но за него остава оценката на всички онези, които го срещат и поздравяват за делата му.

Чрез това гласуване името на инж. Петър Георгиев ще се нареди сред първите в историята като единствената кандидатура за почетен гражданин на Самоков, която не е приета.

Related Articles

One Comment

  1. Г-н Георгиев има приз “Заслужил гражданин на Софийска област” в категория „Инвестиции и икономика“ . Икономиката може да съживи Софийска област и това се признава , но явно не се оценява в гр.Самоков, Софийска област!!?
    Жалко! Не е ясно какво се очаква – може би не икономика, не спорт, не грижа за подрастващите, не човечност, а нещо друго, за което не искам и да мисля , а още по-малко да го напиша!
    Отвратително!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close