ОбществоРегионалниСамоков

Инж. Петър Георгиев: Класирането на „Рилски“ в топ 16 на ФИБА e повод за гордост  

„Самоков 365“

Президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев участва вчера на пресконференция в Пресклуб „България“. Поводът бе класирането на самоковския баскетболен тим и на отборът на Балкан в топ 16 на ФИБА. Георгиев не скри радостта си от постижението на момчетата и сподели, че това е сериозен повод за гордост „Рилски“ да играе за първи път в тази фаза на турнира.

Представянето на Рилски спортист до момента в Европа и вътрешното първенство, построяването на нов модерен комплекс в Самоков и домакинството на турнира за Купата на България бяха основните обсъждани теми на пресконференцията.

“Наистина класирането ни за Топ 16 беше неочаквано, но всички много желаехме най-после нещо такова да се случи и в нашия клуб. Това нещо, което се случва според мен за първи път в България – два клуба да прескочат в този етап. Това е нещо много и само по себе си говори за това, което сме постигнали. Искам да поздравя колегите от Ботевград за това, което направиха. Техният успех е доста сериозен, бих казал и по-сериозен от нашия. Той се дължи също на Общината и на кмета. Нашият е въпреки Общината и въпреки кмета, което е разликата между Самоков и Ботевград. По-важното е, че направихме нещо, с което България да се гордее, защото баскетболът няма чак такива успехи“, подчерта П. Георгиев.

Президентът на самоковския тим допълни, че изискванията на ФИБА са били високи, а през тази седмица са получили благодарности от тях за организацията. Това, което предстои за „Рилски“ е не само ФИБА Към, а и местното първенство.

„Заехме се с една доста трудна и амбициозна задача да направим собствена база.  Няма да е само база за баскетбол, а в комплекса ще има една зала, която няма да е по-малка от сегашната и още една тренировъчна зала до нея. Ще има открит и закрит плувен басейн, както и възстановителен център. Всичко това е на 1000 м надморска височина. Мястото е чудесно за подготовка на различни видове спорт. Това е една амбициозна задача, която изисква голяма организация също. Мисля, че до 1-2 години ще има възможност да ви поканим на откриването. На доста места съм бил, но не съм виждал такова място. Основното е спортната част на този комплекс, която мисля, че ще бъде една от най-добрите в България. В момента всички проектни неща са изпълнени и 1/5 от комплекса вече е изградена. Дано се справим с този проект“, сподели Георгиев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close