ОбществоРегионалниСамоков

Инж. Петър Георгиев дари нова линейка на самоковската болница

Анна Манова

Чисто нова линейка получи като дарение самоковската болница днес. Жестът е от страна на общинския съветник и директор на фирма „Самел – 90” инж. Петър Георгиев, който предостави безвъзмездно високотехнологичната и изцяло оборудвана линейка за нуждите на медицинските екипи на МБАЛ – Самоков. Стойността й възлиза на 120 000 лв.

Линейката е от висок клас и е оборудвана с най-добрата техника и апаратура, включваща кислородна инсталация, дефибрилатор с ЕКГ, инфузионна помпа, респиратор, аспиратор – стационарен и мобилен, и др. С такъв тип линейки разполагат Университетските болници и ВМА.

Дарението бе получено днес от управителя на лечебното заведение д-р. Красимира Ковачка.

„Искам да изразя личната си благодарност и от името на болницата на инж. Петър Георгиев за това човечно дело, защото именно в моментите на криза се разбира кой какъв е. Това е необикновен ден за нас. Линейката е изцяло оборудвана и пациентите ще бъдат обслужвани и транспортирани по съвременни медицински принципи”, подчерта д-р Ковачка. Тя допълни, че болницата разполага с още една линейка, закупена от страна на Община Самоков. И продължи, че дарението от страна на инж. Петър Георгиев не е единичен акт, той е дарител и на храма Св. Панталеймон, изграждащ се в двора на болничното заведение. И определи Петър Георгиев като най-големият дарител на МБАЛ – Самоков до този момент.

От своя страна инж. Георгиев допълни, че в тези тежки времена е наложително да проявим човечност и подкрепа.

„Хората се познават в трудни моменти. Особено в условията на световна пандемия и криза всеки човек трябва да помага, каквото и да му струва това. Моментът не е благоприятен и за фирма „Самел – 90”, но смятам че една подобна високооборудвана линейка ще улесни много работата на медицинските екипи в нашата болница”, каза инж. Георгиев.

Пред Рапортната зала в МБАЛ – Самоков той връчи ключовете от линейката на управителя на болничното заведение. Тя от своя страна му върна жеста като го поздрави за отминалия юбилей и му поднесе поздравителен адрес и икони. Новата придобивка тържествено бе осветена от архиерейския наместник отец Михаил Колев, отец Георги Николов и отец Любомир Мишков.

На събитието присъстваха още кметът на Община Самоков Владимир Георгиев, зам.- кметовете Люба Кленова и Сия Шехтанова, председателя на Общински съвет Самоков Мая Христева, секретарят на Община Самоков Ангелина Вангелова, общински съветници, лекари и медицински специалисти от болницата.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close