Политика

Инж. Александър Кроснев: „Ние се оказваме единствената опозиция. Ние срещу всички”

 

АннKrosnev1а Манова

 Александър Кроснев е познато име. Понастоящем е началник на ДГС-Самоков, част от Югозападното държавно предприятие, а от скоро и общински съветник. Представител на ПП ГЕРБ в местния парламент. Проблемитев сектора на дърводобива, опазването и стопанисването на горите не са от вчера. Това бяха и едни от често задаваните въпроси към него по време на предизборните срещи. По-различно ли изглежда разрешаването на тези и други проблеми от позицията на общински съветник? Кои са неотложните неща, които трябва да се свършат и не търпят отлагане? Коя е първата точка от дневния ред на Общината? Вижте позицията на Ал. Кроснев.  

Коя е първата задача, която си поставяте сядайки на общинския стол? Горещ ли е той?

Задачите са много, но предимно работата ни като общински съветници трябва да е водена от интересите на Общината и на гражданите,  като основното и приоритеното трябва да е развитието на град Самоков. Най-вече в тази посока трябва да са насочени всичките ни усилия. Не намирам стола за горещ.

Има ли значение екипът и  партийната окраска при взимането на важни политически решения?

Партийната окраска няма значение що се отнася до голяма част от партиите. Хората, които сме издигнати от дадена партия съвсем логично защитаваме интересите и вижданията на съответната партия. Но не бива да забравяме, че ОбС е колективен орган.

Каква е причината за Вашата кандидатура?

Аз сам не съм издигнал своята кандидатура, а съм предложен като човек, който може да бъде полезен на този общински съвет и съответно на политическата сила, която представлявам.

Що се отнася до горите, за които със сигурност ще ме питате и е съвсем логично, мога да кажа, че поста, който заемам към момента и отношенията към Общинско лесничество законът ни поставя в конкурентни условия. На това аз гледам най-вече от позицията си на гражданин, общинската гора е както моя, така и ваша. И като гражданин имам интерес Общинското лесничество да работи добре.

Кои, според Вас, са наболелите проблеми в нашата община и съответно какъв е пътят за разрешаването им?

Проблемът с горите е един от големите проблеми, но не бих казал, че е единствен. Проблемът с ромите също е от значение. Не са един и два.

Кое приемате като лична кауза в работата си като общински съветник?

Както казах и по-горе, най-важни са интересите на гражданите.

В един колективен орган, какъвто безпорно е ОбС, има ли място за защита на собственото мнение?

Личното мнение тежи в групата, в която си. То се определя и от мнението на цялата партия, трудно ще тежи на целия общински съвет, тъй като групата в която участвам аз в момента е в опозиция. Ние сме 6 човека, единствената опозиция. Конфигурацията според мен е разделена на две части: ние и всички останали. Защото другите са едва ли не с една партийна окраска.

Очаквате ли преразпределение на силите и вътрешни коалиции?

Към този етап не виждам индикации за такива действия.

Смятате ли за основателни твърденията и нападките в публичното пространство, че това е един от най-слабите ОбС за последните години?

Не знам хората, които го казват това на какво се базират. И не знам какво означава слаб ОбС. До голяма степен преференциите показаха кой да бъде на тези позиции, това е избор на гражданите.

Очаквате ли касиране на изборите, както се чу?

Очевидно е възможно, след като е обжалвано на последна инстанция. Това не изключва провеждането на нови избори.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close