Регионални

ИК Самоков: Снемаме доверието си към АПИ! Готвим се за нов протест на пътя

Публикуваме без редакторска намеса:

До Министъра на регионалното

Развитие и благоустройството

 

До Агенция „Пътна Инфраструктура”

 

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

От

Инициативен Комитет – гр. Самоков

 

 

Уважаеми господин министър,

Уважаеми г-н Атанасов,

 

Населението на град Самоков е подведено и излъгано за пореден път, относно рехабилитацията на важните за града главни пътни артерии. Те са в окаяно състояние, а някои от тях не са ремонтирани от няколко десетилетия.

През месец май общественото недоволство доведе до протест, по повод окаяното състояние на път II-62, в частта му от Самоков до Дупница. Веднага след него, бяхме поканени на среща, заедно с кмета Владимир Георгиев. Беше ни обещано, че ремонт ще има това лято и пътя ще бъде включен в Оперативна програма „Региони в растеж”. Заявеният срок за стартиране на процедурата беше 15 юни 2017 г. Въпреки, че инж. Дончно Атанасов даде гаранция, че средства ще бъдат осигурени, нищо от обещаното не се случи.

Веднага след изтичането на уговореният срок, Вие Господин министър, заявихте в парламента, че през месец юли 2017 г., ще се търси изпълнител за ремонт на път II-62 и отново решихме да Ви се доверим и да изчакаме. Разбира се, както очаквахме и това не се случи!

За капак на всички лъжи дотук, през вчерашния ден, експерти на АПИ са оглеждали канавките при село Клисура, за евентуално отводняване в участък на „Дервена”. На въпрос кога ще бъде ремонтиран пътя, те са отговорили, че такъв няма да има, защото няма финансиране и отчуждаване на терена около пътя.

Уважаеми господа, терените около път II-62 са отчуждени преди 10 години и местната управа е писала неведнъж до Агенция „Пътна Инфраструктура” за нуждата от спешен ремонт на този път и не само.

Тъй като катастрофите по този път винаги остават в медиино затъмнение, примомняме, че за последните 48 часа, в този район и път станаха 4 тежки пътно-транспортни произшествия и пътя беше затварян два пъти. Освен местните медии, никоя друга не пожела да оповести за тях.

В закючение, желаем да заявим твърдата си позиция, а именно – рехабилитация на път II-62 сега, не след десетилетие .

Ние от ИК Самоков, снемаме доверието си към Агенция „Пътна Инфраструктура” и няма да преговаряме по никакъв повод с нейни служители и ръководители.

ИК Самоков заявява, че е в готовност за подновяване на протестите на пътя, докато не бъде стартирана и обявена официално процедура за рехабилитация на път II-62, в частта му (Самоков-Дупница).

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close