Обща категорияРегионалниСамоков

„Икономика на туризма“ е сред най-предпочитаните специалности от младежите в Самоков и региона, отчитат от ВУАРР

Избери ВУАРР – стани част от Европейския университетски алианс ИНВЕСТ

С двойна диплома – българска и на Европейски университетски алианс ИНВЕСТ, ще завършат висшето си образование новоприетите студенти на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. ВУАРР, който има локален център за дистанционно обучение в Самоков с идеята да задоволи образователните потребности в региона, е пълноправен член на консорциума, наречен Иновации за регионална устойчивост.

Разкрит е с решение на Министерския съвет през 1992 година. Към момента е най-голямото частно висше училище извън столицата и обучават над 5 000 студенти, които са основно от регионите и голяма част от общините, свързани с агробизнеса и туризма. В Самоков стартира своята дейност през юли 2020 година. Като седалището е х-л „Арена“.

От две десетилетия развиват успешно дистанционна форма. Центърът за дистанционно обучение на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите предлага виртуална система за обучение, която съчетава предимствата на традиционното дистанционно обучение, европейската практика и модерните технологии.

„Гореем се, че сме единственото извънстолично висше училище, което стана част от европейска университетска мрежа. Визията на ИНВЕСТ е да създаде модерен единен  университет, който да задоволява нуждите и изискванията на новото поколение европейци като лидери за утвърждаване на устойчив начин на живот в регионите“, казва ректорът проф. д-р Марияна Иванова.

Координатор на алианса e Словашкият аграрен университет в Нитра. Освен ВУАРР, в партньорския консорциум участват още Университетът на Тесалия, Гърция, Университетът по приложни науки Карелия, Финландия и Университетът по приложни науки Ван Хол Ларенщайн, Ниделандия.

Студентите ще имат възможност да се обучават по учебни програми, разработени по европейски стандарти, да провеждат стажове и обменят опит в партньорските университети, да участват в зимни и летни училища, да правят проучвания в т.нар. живи лаборатории.

„Висшето училище навлиза в своята 30-годишнина, което поставя предизвикателството да продължим да надграждаме“, заяви при откриването на новата академична година президентът на ВУАРР доц. Светла Димитрова и призова студентите да бъдат активни по време на учебния процес, който се провежда в системата „Електронен университет“ заради пандемията от COVID-19.

Припомняме, че ВУАРР реализира прием в осем бакалавърски програми: Управление на информационните системи, Управление на човешките ресурси, Стопанско управление, Управление на агробизнеса, Икономика на туризма, Аграрна икономика, Финанси и Счетоводство и магистърски програми в професионални направления “Икономика” и “Администрация и управление”. Предлага обучение и в докторска програма „Финанси и банково дело“.

„Икономика на туризма“ е сред най-предпочитаните от младежите в Самоков и региона, отчитат от локалния център за дистанционно обучение на висшето училище. Завършилите масово намират реализация в близките до града курорти.

ВУАРР осигурява включване в национални и международни проекти, мобилност и курсове за допълнителна квалификация.

За повече информация може да пуснете своето запитване на на e-mail:  stamova_petya@abv.bg или на 0888 077 900 – Петя Стамова.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close