КриминалниРегионални

Изясняват се обстоятелствата около тежко криминално деяние на територията на РУ- Самоков

Около 18.30 часа, на 15 февруари в РУ- Самоков постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние в землището на с. Гуцал и за джип, изоставен на черен път на около 500 метра от него. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и спешна помощ, които са констатирали смъртта на мъжа.

При първоначалния оглед по тялото и главата на 26- годишния чужд гражданин са открити следи от охлузвания и кръвонасядания. В хода на първоначално проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че от мястото, където е открито тялото, са се оттеглили двама мъже, които впоследствие са се укрили в гориста местност.

В резултат на проведените заградителни действия на полицията, на около 2 км от местопроизшествието са задържани двама  чужди граждани, негови сънародници, отведени в РУ-Самоков за изясняване на случая и провеждане на допълнителни процесуално- следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК.

В хода на разследването не са потвърдени първоначалните данни, че свидетели на случилото се са двама горски служители. Действията по разследването продължават под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Източник: Областна дирекция на МВР

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close