Слайд категория

Изявление на управителния съвет на футболен клуб „Рилски спортист – Самоков“

htc 2229Изявление на управителния съвет на футболен клуб „Рилски спортист – Самоков“ във връзка с публикация във вестник „Самоков 365” бр. 19 /103/ от 23.05.2014г. на интервю с Лъчезар Костов:„Мечтата ми е да има един отбор и градът да върви напред“

Уважаеми господин Костов,

във връзка с ваше интервю и изказване относно футболен клуб „Рилски спортист – Самоков“ Ви информираме следното, както Вас, така и читателите на вестника, които се интересуват от темата и са прочели Вашите думи:

$11.      Футболен клуб „Рилски спортист – Самоков“  е регистриран с решение № 1 от 20.08.2013 г. на Софийски окръжен съд с ф. дело № 32/2013 и е вписан в специален регистър при съда за юридическите лица с нестопанска цел за обществено полезна дейност. Клубът е учреден от 9 физически лица, има устав и управителен орган.

Клубът е с абсолютно еднакъв юридически статут, какъвто е  и клубът в който тренира Вашето дете, а именно ФК  „Рилски спортист – 2011“. Да не забравяме, че този клуб беше създаден от Димчо Маринов през 2010 г.

В момента в Община Самоков няма нито един „ОБЩИНСКИ“ клуб, всички клубове са с такъв юридически статут, какъвто и нашия – ФК „Рилски спортист – Самоков“.

Общината подпомага финансово клубовете за тяхната дейност с определения за това бюджет, като разпределението на средствата се извършва по определен ред  /виж: ПРАВИЛНИК за условията и реда за субсидиране дейностите на спортните организации и експлоатация на спортните обекти и съоръжения в община Самоков/

Тези средства не са много и нито един клуб не би могъл да съществува само с тях.

Общината също подпомага клубовете, като им осигурява ползване на спортните бази в града, както и назначава треньори, на които изплаща възнаграждения и с каквото може друго.

Вашите думи в случая са абсолютна лъжа и нарочно клеветене и опетняване на името на клуба ни.

$12.      Името на клуба, които представляваме е ФК „Рилски спортист – Самоков“, а не ФК „Рилски спортист – Самоково“, както твърдите в публикацията. Всяко юридическо лице може да избере каквото име желае, преди то да се определи се прави проверка от българския съд дали името е свободно и ако е така, се запазва срещу определена такса. Това име ни е дадено от съда и с него сме вписани в съответните регистри – лица с нестопанска цел с обществено полезна дейност, агенция по вписванията, министерство на правосъдието.

$13.      Ръководството на всеки клуб или на всяко юридическо лице, взема решение как да се осигуряват приходи за дейността, която се извършва в него. В случая управителният съвет на ФК „Рилски спортист – Самоков“ е взел решение приходите за този клуб да се набират от членски внос и такси, за което се издават съответните документи, определени от българското законодателство. Набират се също приходи и от спонсорство, и други източници. Дейността на нашия клуб е доста голяма – имаме 5 възрастови групи деца, които всяка седмица играят мачове извън Самоков, участват в различни турнири организирани под егидата на Българския футболен съюз. Само за информация – децата от различните възрастови групи на клуба са изиграли около 120 официални мача от месец септември до момента, което е доста голям разход за клуба. За осъществяване на тази дейност са необходими средства – за транспорт, за заплащане на такси, за участия в турнири, за картотекиране на футболисти, за заплащане на съдийски такси, за заплащане на медицински прегледи, за закупуване на тренировъчни пособия и консумативи, за заплащане на наем на спортни съоръжения, за треньорско възнаграждение и съответно заплащане на осигурителни вноски и данъци. Така се издържат повечето клубове в България на този етап, това не е нито незаконно, нито срамно и неморално. Това е относно таксата, която толкова много Ви притеснява и Ви кара да мислите клуба за „ЧАСТЕН“.

Можем само да отправим нашите адмирации към ръководството на ФК „Рилски спортист – 2011“, че успява в тази икономическа криза, да се издържа без да взема такси /А дали това е така?????/  и членски внос, а да си осигурява финансиране от училища Европа, партия ГЕРБ и други фирми. Също така Ви отправяме поздравления за постигнатите резултати.

Ние сме горди с това, че сме създали нашия клуб и успяваме успешно да го управляваме и развиваме. Постигаме все повече успехи, имаме изключително много участия в турнири и почти винаги сме в призовата тройка. Нито едно дете, което тренира в нашия клуб не е заставено да го прави насила и съответно да заплаща такса за това, всеки има право на свободен избор да тренира какъвто спорт желае, в който клуб желае. Информираме Ви, че и в нашия клуб има деца от ромски произход и в това не виждаме нищо лошо.

$14.      В много градове в България има по няколко клуба и футболни школи, включително и такива с еднакви имена, какъвто е нашият случай. Това също не е незаконно, нито пък неморално. Доказано е, че да има конкуренция е много по-добре, отколкото да няма такава. Конкуренцията дава възможност за по-добро развитие във всяка една сфера, както и във футбола. Не смятаме, че има някакво напрежение между децата от двата клуба, те дори са приятели извън терена и това много лесно може да се провери, като например им се вземе интервю или като им погледнете страниците във Фейсбук и видите общите им снимки и занимания извън терена.

$15.      За останали Ви думи като: „Нахъсване на деца и родители едни срещу други“, „Бой“ и „Псувни“, смятаме, че изказвания като Вашите, предизвикват именно такива последици. 

$16.      Спокойно можете да ни поздравите за успехите, които постигнахме, макар и от скоро да съществуваме, да се радвате, че деца от Самоков печелят, и то “не на гърба на останалите деца“, а на собствения си гръб:

$1          Трето място за юноши младша възраст в областното първенство по футбол на Българския футболен съюз

$1          Второ място за деца, родени 2004 г. в турнир организиран от БФС в София на спортен терен „Зона спорт“

$1          Второ и трето място в международен турнир „Евимаоупънкидс“ проведен к.к. Албена за деца от възрастова група 2003г.

$1          Второ място в турнир по футбол 7 проведе в зала Драгалевци за деца, родени 2003г.

С успехите на децата в турнирите и мачовете треньорът Димчо Маринов изразява своите амбиции именно на терена.

$17.      Очакваме от Вас, след като се запознаете подробно със статута на клуба и истината за него, да получим публично извинение за клеветата и лъжите, които сте изрекли срещу него, в противен случай ще повдигнем срещу Вас съдебен иск за клевета и обида.

Управителен съвет на футболен клуб „Рилски спортист – Самоков“

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close