Общество

Изявени самоковци получиха награди от областния управител

%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d0%b2%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8

 

 

 

 

На специална церемония в Областната администрация на Софийска област бяха раздадени Годишните награди на Областния управител за 2016 година. С тях бяха отличени най-добре работещите общини, както и най-изявените дейци в областта на образованието, културата, спорта, вероизповеданията, читалищната дейност и медиите.

Събитието беше открито от Областния управител г-жа Росица Иванова, която приветства присъстващите официални гости на церемонията, кметове на общини от Софийска област, номинираните в различните категории, партньорите, с които Областната администрация работи и реализира различните си приоритетни политики.

„Чест и привилегия за мен е да Ви приветствам на церемонията по връчването на Годишните награди на Областния управител за 2016 година, с която по традиция отдаваме заслужено признание за работата както на кметовете на общини от Софийска област, така и на хората, допринесли за развитието на областите образование, култура, спорт, читалищна дейност, вероизповедания, медии“, обърна се Областният управител към присъстващите в залата. „Особена радост е за мен да Ви приветствам в навечерието на Рождество Христово – празникът, който в края на всяка година ни носи топлина и светлина и ни напомня да се огледаме около себе си, да забележим най-близките си хора и да ги дарим със заслуженото внимание и обич, които в забързаното си ежедневие често пренебрегваме“, продължи словото си г-жа Росица Иванова и отправи пожелания за здраве и благополучие, както към присъстващите, така и към общините от Софийска област и техните жители.

Музикален поздрав към присъстващите представи и талантливата млада певица Йоана Христоскова, ученичка в СУ „Асен Златаров“-град Годеч, която успя да ги развълнува с прекрасния си глас и избор на песни. С много положителни емоции и усмивки беше съпроводено и връчването на наградите на най-изявените през 2016 година дейци на образованието, културата, спорта, вероизповеданията, читалищната дейност и медиите. Номинациите в различните категории бяха направени от членовете на ресорната комисия към Областния управител, която разгледа и подложи на гласуване кандидатурите. Г-жа Росица Иванова представи номинациите в различните категории, а наградите бяха връчени от официалните лица, присъстващи на церемонията.

Наградени в категория от „Най-изявен деец в областта на образованието от Софийска област през 2016 г.“ от Самоков са Кирил Славов – дългогодишен директор на ПГ „Константин Фотинов“ гр. Самоков – -„Най-успешен деец в областта на образованието от Софийска област през 2016 година” и Нели Стоянова – старши учител в начален етап в НУ „Станислав Доспевски“ – гр. Самоков, „Най-изявен деец в областта на образованието от Софийска област през 2016 година”.

%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5

Грамота за номинацията му в категорията Най-изявен деец в областта на вероизповеданията от Софийска област през 2016 г.“ получи Отец Михаил Колев – Архиерейски наместник на Самоковска духовна околия.

Читалище – паметник – „Отец Паисий- 1859” е сред наградените в категория „Най-добро читалище в Софийска област през 2016 г.“:

Награда за „Най-добър медиен партньор на Софийска област през 2016 г.“ спечели в-к „Седмица“-град Самоков и неговият издател и собственик г-н Николай Спасов. Грамота за сътрудничеството си с Областната администрация и за отразяването на всички ключови събития, свързани с администрацията, получи и г-н Христо Йорданов – издател и собственик на в-к „Софийски вестник“, на които Областният управител пожела през 2017 година да отразяват само позитивни новини за Софийска област и да бъдат все така отдадени на професията си. Г-жа Росица Иванова получи искрените благодарности на наградените за това, че отдава приоритетно значение в работата си на областите, които съхраняват българския дух, които ни свързват с корените и носят националната ни памет и гордост, а именно – фолклора, традициите, културата, образованието.%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d1%81%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%be%d0%b5

За „Най-добра практика в областта на Публично-частното партньорство“ бяха отличени община Самоков, „Купа „Петър Попангелов-старши“ и „Бороспорт” АД за насърчаване и подпомагане развитието на зимните спортове сред децата и младите хора. Втората награда в тази категория отиде при община Божурище за привлечени инвестиции и отлично взаимодействие с бизнеса на територията на община Божурище и Областна администрация на Софийска област.

В останалите категории няма отличени от Самоков.

Закривайки церемонията по връчването на Годишните награди на Областния управител за 2016 година, г-жа Росица Иванова пожела светли празници на всички присъстващи и техните близки, а за общините на Софийска област и техните жители – късмет във всички начинания и новата 2017 година да бъде изпълнена с успешно реализирани проекти и полезни каузи, развиващи региона и Република България

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close