Регионални

Изявени самоковски учители получиха награди по повод 24-ти май

Деца, родители и учители празнуваха заедно в „Арена”- Самоков

Самоков 365

Химнът „Върви народе, възродени!” събра в Деня на славянската писменост, българската просвета и култура малки и големи в зала „Арена” – Самоков. Те почетоха светлата дата 24-ти май и заедно с това отдадоха почит и уважение  на присъстващите учители. Седем от тях получиха заслужени награди за своята отдаденост и професионализъм. Съгласно решение на ОбС-Самоков отличията бяха разделени в три категории – „Учител на годината”, „Най-успешен млад учител /до 29 години/ и за цялостен принос в образователното дело.

В областта на предучилищното образование отличие получи Невенка Радойкова.   Тя е със 17-годишен трудов стаж като в момента е старши учител в ДГ „Звънче”. Преподавателката по английски език в ОУ „Христо Максимов” Боряна Спасова получи наградата за степен „Начално образование” /1-4 клас/. Тя е инициативен млад човек, който непрекъснато изненадва жителите на града с различни идеи, красиви снимки, творчески украси и инсталации. Колегата й Василка Байтасова е отличена в категорията за прогимназиален етап. Байтасова е преподавател по природни науки в ОУ „Христо Максимов”, а учениците й често са сред първенците в различни състезания. Преподавателката по музика и ръководител на ДВГ „Медени звънчета” Даниела Георгиева също се нареди сред заслужилите престижното отличие в прогимназиален етап. Тази година нейната вокална група отбеляза 25 години от създаването си с тържествен концерт в Читалището. Даниела Георгиева се е доказала като отличен педагог и професионалист, а нейните възпитаници впечатляват с таланта си и с прославянето на самоковския двуглас. Носители са на множество престижни награди от цялата страна. Георгиева има 35-годишен трудов стаж, от тях 31 години са в ОУ „Митр. Авксентий Велешки”. В категорията за най-млад и доказал се педагог е отличена учителката по математика в ПГ „Константин Фотинов” Ива Шейнова.  Учителката по БЕЛ в ПГ „Константин Фотинов” Мария Коеджикова получи награда за своята дългогодишна работа и отдаденост в професията. Тя има 39-годишен педагогически стаж, като през последните около 5 години, заедно със своите ученици са създатели на гимназиалния вестник „Фотинов 24/7”, който излиза като подлистник веднъж месечно през учебната година към вестник „Самоков 365”. Награда за цялостен принос беше връчена и на Виолета Гамалова, която е дългогодишен преподавател по физическо възпитание в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Гамалова има 36-годишен трудов стаж, от който 23 години в настоящето училище. Всички отличени преподаватели бяха изненадани от своите възпитаници с огромни цветни букети, усмивки и топли прегръдки. По време на награждаването кметът Вл. Георгиев пожела да запазят и съхранят светлината на науката и знанието.

Церемонията по връчването на отличията постави началото на тържеството в чест на светите братя Кирил и Методий. То започна с танц на момичетата от „Веси денс” при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Щафетата поеха ученици от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” с подготвен рецитал под ръководството на Аделина Кюнчарска. На сцената се изявиха още ДВГ „Медени звънчета”, ученици от НУ „Станислав Доспевски”, ОУ „Васил Левски” – с. Ярлово, СУ „Отец Паисий” и детска мажоретна формация с ръководител М. Попадийна. Завидни майсторство и талант в съвременните танци демонстрираха огнените момичета и момчета от „Fire steps” при ОУ „Христо Максимов” с ръководители Боряна Спасова и Константин Ахтаподов. Празничното настроение остана до края на тържеството, когато водещата Катрин Митева отправи пожелание за нови срещи

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close