ОбществоРегионални

Израелският посланик с благодарност по повод издирвателната акция в Боровец

Самоков 365

Йорам Елрон – посланик на Израел отправи специална благодарност по повод успешната спасителна акция за изгубения техен гражданин – турист в курорта Боровец. Подчертават се професионалните, бързи и координирани действие на всички полицейски служители, участвали в издирването. Събитията са от началото на месеца, когато беше подаден сигнала за инцидента. Баща съобщава, че за последно е разговарял със сина си, който му съобщил, че тръгна от връх „Ястребец” към курортния комплекс със сноуборд, след което е загубил връзка с него.

Веднага след получаването на сигнала, младият мъж беше обявен за общо държавно издирване, а с цел установяване на местонахождението му имаше организирана издирвателна операция. В предприетите оперативно-издирвателни действия се включиха служители на РУ-Самоков, представители на стопанисващия пистите и собственик на съоръженията в ски зоната, оказвайки пълно материално и техническо съдействие. В хода на координираната работа в действие три снегоутъпкващи машини и множество видеозаписи от охранителни камери.

След близо 6 часа интензивни издирвателни действия акцията приключи благополучно. В крайна сметка около 1.30 часа след полунощ туристът беше открит в местността „Мусаленска пътека”, на около 3 км. от връх „Ястребец”, във видимо добро здравословно състояние.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close