Спорт

Изравнихме серията след тежък мач

basketМариян Гребенчарски

“Рилски спортист” изравни победите след равностоен втори двубой на 11.05.2015г.(понеделник). Момчетата на Росен Барчовски победиха трудно със 77:72 точки.

В първия мач самоковци бяха разбити с 91:65 точки. Мачът започна с размяна на точки, но към края на частта балканци дръпнаха с 6 точки – 28:22. През втората част „Рилски” се опита да намали изоставането си и успя, но „Балкан” отново дръпна, този път с 10 точки и се оттегли на почивката с 49:39 точки. Тук дойде и решителната трета част, в която ботевградчани поведоха с 20 точки и окончателно разбиха интригата в този двубой 74:52 точки. В последните десет минути двубоят се доиграваше – 91:65 точки.

Във втория мач нещата не стояха по същия начин. В първата част по-добре заиграха гостите от Самоков и тръгнаха с аванс от 5 точки – 14:19. Вторият период бе вълнуващ, защото на моменти и двата отбора правеха грешки, а от отсрещната страна не се пропускаха стрелби. Но крайният печеливш от ситуацията излезе „Рилски”, който преди почивката поведе с 41:33 точки. „Рилецо” след почивката стартираха със серия от 3:7 и вместо да се успокоят, гостите започнаха да правят грешки в защитен план и дадоха възможност на врага да стопи изоставането си на 2 точки . В края на частта самоковци се посъбудиха и отново дръпнаха с 64:59 точки. Четвъртата и последна част домакините се хвърлиха здраво към успеха и стигнаха до обрат 68:66 3 минути преди последната сирена. След тази ситуация по-здрави нерви показаха гостите от Самоков и след възползване от грешките на домакините „Рилски” се поздрави с успеха – 77:72 точки.

Антъни Гуджино вкара най-много точки от самоковци – 19, Жарко Ракочевич и Върнън Тейлър добавиха по 15, а капитанът Бозов завърши с 14 точки.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close