Общество

Изработено с любов от Деси

Анелия Балабанова

Сигурно ви се е случвало да си купите нещо, което е направено на ръка, с много вкус, усет и в което майсторът все едно е вложил сърцето си. Българското народно творчество е изпълнено с предания за именити майстори, прочути с майсторлъка си и произведенията си, които имат непреходна стойност, защото там е вложена много любов. Мигновено изплува асоциацията с прочутия мост на Кольо Фичето. Когато се сдобием с такъв предмет, в него сякаш има някаква магия, той ни става любим и освен с чистото му ежедневно предназначение, той ни служи и като амулет, или нещо свято, което за нас играе и друга- сакрална роля. Уникално е чувството когато получиш подарък, изработен специално за теб. Носи със себе си негласно послание и пожелание за всичко най-хубаво, както и енергията на човека, който го е направил. Изработено с любов от Деси е само мъничка част от предложенията хенд мейд. Същевременно е пример за пътя към сбъдването на една мечта. Как става това? Вижте разказа от първо лице на Деси Вучова.

В началото разкажете малко за Вас, самоковската следа и това, с което се занимавате, изработено с любов от Деси

Казвам се Деси и от година съм превърнала моето хоби в почти основно занимание – правя авторски албуми, картички и пликове за всякакви поводи, покани за различни събития, рисувам и декорирам дървени кутии с декупажна и трансферна техника, шия разни несесери, вази от буркани и още други джунджурии и аксесоари. Много обичам и да рисувам върху сладки. Наскоро правих рисувани френски макарони. Общо взето обожавам да творя различни неща от предмети до сладки и това ме зарежда страшно много.  Правя го за близки и приятели.

Казвам почти основно занимание, тъй като имам бебче на почти 6 месеца, една прекрасна малка принцеса, на която отделям останалото си време.

Екатерина! ТЯ е моето вдъхновение и сила. Преди година, когато се наложи да си остана вкъщи, поради усложнения с моята бременност ми хрумна идеята да започна да се занимавам с ръчно правени картички. Бях си накупила машини и разни други материали още отпреди покрай организацията за сватбата ни, тъй като с огромно удоволствие и желание си направих по-голямата част от декорацията. Постепенно започнах все повече и различни нещица да правя. А от скоро покрай приятелите ми, които често ми подхвърляха си направих и страничка във фейсбук Handmade with Love by Dessy”. Там си качвам повечето мои творения.

А ако върна лентата назад още от детството си обичах много да рисувам. Когато бях 4-ти клас ходех на гости у една приятелка и там рисувахме с пръсти по чиниите на майка й. През тинейджърските си години имах страст да рисувам бутилки, правех ги с восък и после ги рисувах, понякога ги омотавах с канап…тогава нямаше толкова хоби материали като сега. Рисувах и по сухи цветя..правех мидени пана и като цяло си ме влечеше приложното изкуство. Отново на тийнейджърска възраст се научих да шия самоинициативно и си шиех различни неща, несесери на приятелки в университета.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close