ОбществоРегионалниСамоков

Изнесена група към ДГ „Самоково“ ще функционира в закритото училище в Бели Искър

Анна Манова

Изнесена детска група към ДГ „Самоково“ ще функционира в закритото училище в село Бели Искър. Това стана ясно на провелата сесия на ОбС в края на май месец.

Искането е постъпило чрез докладна записка от директора на ДГ „Самоково“ Марияна Дренска, с искане за сключване на договор за безвъзмездно ползване на общински помещения и санитарен възел. Те се намират в сградата на вече нефукциониращото ОУ „Христо Ботев“ в Бели Искър. Писмено становище е приложено и от страна на кмета на селото Благовест Бичаков.

Общинските съветници упълномощиха кмета на Самоков Владимир Георгиев да сключи договор за безвъзмездно управление на три стаи и един санитарен възел, намиращи се на първия етаж в сградата на закритото училище. Общинските помещения ще послужат за функционирането на изнесена детска група.

Договорът за безвъзмездно управление е в срок от 5 години, считано от датата на подписването му. В него ще бъдат включени клаузи, съгласно които ДГ „Самоково” се задължава да заплаща в рамките на предвидените си бюджетни средства всички консумативни разходи, свързани с ползването на общинските помещения, в т.ч. разходите за ел. енергия, вода, отопление и др.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close