ЛичностиОбщество

 Изненадайте близките си с коледни подаръци, изработени от Мария Кучиева

 Анна Манова

mariya2 mariya5Коледата е специално време от годината, когато във въздуха витае едно особено приказно чувство и усещане. Свързваме я с дом, семейство, топлина, богата трапеза и… разбира се – подаръци. А фигурата на Дядо Коледа, колкото и имагинерна да е за вече порасналите, все пак остава зрънце надежда добрият старец, предрешен като някой  близък, все пак да се е досетил да ни изненада с нещо по повод празника. Волно или неволно се навъртаме около елхата, а когато забележим подаръка си усмивката бързо грейва на лицето ни, заслепявайки дори коледните лампички.

mariya3Ако пък Ви е приятно да се предрешавате в ролята на Дядо Коледа, но искате да направите специален и по-различен подарък, то тогава е най-удачно да се обърнете към ръчно изработените неща. Те безспорно носят своята уникалност, защото в тях е вложен трудът на твореца, парченце от сърцето и въображението му. А когато този подарък достигне до точния си адресат – тогава можем да сметнем мисията за напълно успешна.

С ръчно изработени красоти за Коледа се занимава Мария Кучиева. В нейния дом Коледата е дошла преди повече от месец, или по-точно коледният дух, защото майстори различни предмети, подаръци. Всяка свободна минута Мария използва за това да довърши по някой детайл mariya7някъде. Ако влезете в дома й определено ще бъдете впечатлени първо от ръчно изработените венци. Те са в различни варианти и са уникални. Големината им също варира, а украсите са най-разнообразни – цветя, пеперуди, шишарки. Всеки един елемент е в съчетание с останалите, за да се получи възможно най-добрата комбинация. И докато стандартно човек събира шишарки за зимата, Мария също събира – еднакви по размер, за да може да… декорира венците си. Споделя, че
понякога улисана в това да постави всеки един детайл на мястото му минават часове
. Но когато видите венците и – разбирате, че всяка минута си е заслужавала. За да направиш подобно нещо се изисква тънък усет, търпение, сръчност и не на последно място желание.

mariya6Но с това не се изчерпват ръчно изработените от Мария Кучиева неща. Тя прави и свещи, които са различни по размер, форма и цветове – подходящи са за декорация към дома. Можете да ги комбинирате за подарък заедно с изработените от нея чинии. Като казвам изработени от нея – това включва в себе си целия процес – отливане под определена форма, изпичане и дизайн върху тях. Тя си има специални калъпи и е направила коледни чинни под формата на елхички. Друга част са кръгли и вървят заедно с поставка – така че ако не я напълните с ястия или плодове, може да я поставите като част от коледната украса в дома ви.

Ако сте традиционалисти и вярващи чудесен подарък за дома или за някой близък човек са иконите, които са под формата на книга. Тук отново Мария е съсредоточила цялото си творчество и въображение, като всяка икона е минала неколкократно през ръцете й, за да добие завършен и цялостен вид.

Определено такъв подарък е за ценители, защото е различен и ръчно изработен. Така не само подарявате нещо за празника, а го правите по-специален и личен!

Изработеното от Мария Кучиева можете да намерите на фейсбук страницата й- Ръчна изработка на сувенири.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close