Самоков

Измамиха възрастна самоковка с пари и злато

Самоков 365

Вчера по обед 72- годишна жена сигнализирала в РУ- Самоков, че е пострадала от телефонна измама. Възрастната жена споделила, че около 10.30 часа на домашния й телефон позвънил непознат мъж, представил се за следовател, който й заявил, че е набелязана от телефонни измамници. За да я „предпази“, мнимият следовател „посъветвал“ пенсионерката да предаде всичките си налични спестявания и ценни накити.

Доверявайки се безусловно на чутото, потърпевшата изпълнила дадените й указания, поставила в плик сумата от  2500 лева и около 40 грама златни накити и го закачила на външната врата на имота си. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК. Това е поредният случай на телефонна измама, а техниките на измамниците постоянно се променят. В началото на годината жител на с.Драгушиново загуби сумата от 34 000 лева, месец по-късно възрастна самоковка „олекна” с 5 300 лева и злато.

ОДМВР- София за пореден път горещо апелира към гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close