ОбществоРегионалниСамоков

Изложба, посветена на Лоте Михайлова ще бъде представена утре в Байракли джамия

“Самоков 365”

Изложбата “Завръщането на Лоте Михайлова. Срамежливата интимност” ще бъде открита утре /7 декември/ от 14:00 часа в Байракли джамия в Самоков.

Тази изложба е опит да се приближим към едно от ярките имена в българската фотография – Лоте Михайлова, чиито произведения и към днешна дата пазят своята оригиналност, документална прецизност и висока професионална стойност.

Фотографското ѝ око гледа на света едновременно през изтънчена дистанцираност и с една срамежлива интимност, която говори за искрено любопитство и възхита от обектите, попадащи в нейните композиции. Творчеството ѝ притежава силата да вижда „обикновените“ неща по необикновен начин.

Във фотографиите си тя демонстрира женската чувствителност към човешката намеса в природата и върви по следите, които оставяме в заобикалящия ни свят. Произведенията ѝ сякаш съдържат едно мъдро обобщение за света извън националните граници – и в това е тяхната най-голяма мощ. Изпратихте ФотоФабрика “обикаля” избрани места в страната с идеята да запознава, изкушава и привлича публиката към най-демократичното изкуство – фотографията. Специално конструираната подвижна “Черна кутия за портрети” е покана към изкушените да гостуват в пространството, да проследят снимачния процес и да станат “посланици” и “следовници” на това изкуство сред своите приятели. Мобилната фотобудка е част от проекта Blow up, финансирaна от НФК.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close