ЗлободневноРегионалниСамоков

Изкърпват пътя Самоков – Ихтиман и улиците в града  

 

„Самоков 365“

Тече усилено изкърпване на пътя Самоков – Ихтиман, както и на улиците в града. Сред дейностите са също и изкопаването на отводнителни канавки между селата Ново село и Шипочан.

От края на март тече усилено изкърпване на всички улици в града с топла асфалтова смес. То е част от предвидения текущ ремонт на улици в община Самоков.

Работата по възстановяване на уличните настилки се извършва ежедневно, когато климатичните условия го позволяват. Първоначално бяха възстановени компрометираните платна на най-натоварените улици в града – бул. „Искър”, ул. „Търговска”, ул. „Проф. Васил Захариев”,ул. „Отец Паисий”, ул.„България” и ул. „Македония”. На следващ етап асфалтирането се извърши на по-малките улици от централната зона на града – „Иван Вазов”, „Софроний Врачански”, „Авксентий Велешки”, „Димитър Димов”, „Рилски скиор”, „Житна чаршия” и др.

В седмицата, преди Великден се ремонтира една от най-компрометираните улични настилки – „Христо Максимов” и продължи по ул. „Тракия”. От началото на миналата седмица започна изрязването на дупките и запълването им по ул. „Константин Фотинов”, „Захари Хаджигюров” и продължи в тази част на града. Основно компрометираните участъци на всички улици в града са в следствие на преминаването на трасето на газификацията и изграждане на отклонения към домовете. Това са много голям процент от цялата улична мрежа на Самоков. Другият фактор за нарушената цялост на асфалта са множеството ВиК аварии. Поради големия обем на ремонтната дейност се очаква тя да продължи почти през целия строителен сезон. В тази дейност не са включени улиците, на които предстои основен ремонт или на тези, на които ще се подменя водопровод.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close