Седмицата

Изкуство от висок ранг показаха в хотел „Самоков”

PlenerАнелия Балабанова

В края на миналата седмица почитателите на изобразителното изкуство се събраха в зала „Витоша” на хотел „Самоков” в к.к.Боровец. Поводът беше завършилият пленер „Рила” с участието на утвърдени и добре познати на обществеността български художници – Иван Милушев, Любен Генов – председател на Съюза на българските художници, Мариана Везарова, Мария Райчева и Пламен Бонев. Както подчерта галеристът Иво Масларски  – един от инициаторите на събитието, всички те, освен отлични професионалисти и ценители на изяществото, красотата и творческите идеи, са и добри приятели.

Другият организатор  – Светлана Атанасова си пожела това да се превърне в една хубава традиция, каквато е била в миналото.  В рамките на четири дни, от 12 до 15 август  авторите имаха възможност да развихрят въображението си в една изключително благоприятна обстановка. Сред уюта и комфорта, предложени от хотела, гостоприемството на Боровец и величествената Рила се родиха изключително сполучливи творби. Те бяха показани пред широката общественост и получиха доста голям отзвук.

Датата 15 август беше избрана неслучайно и съвпадна с големия християнски празник Успение Богородично. Изложбата събра картините, нарисувани по време на пленера, а посетителите определено имаха какво да видят. От стените на изложбената зала ги посрещаха изображения на известни самоковски забележителности и гледки от района.

Пленери в Самоков са организирани и друг път, но тук говорим за друг вид изкуство – от най-висок ранг. Доказателство са творбите, всяка от които се отличаваше със свой индивидуален стил и почерк.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close