Самоков

Изгражда се нова ограда на ДГ „Пролет

Анна Манова

Пролетно – летният сезон е време за ремонтни дейности. Точно това се случва и в ДГ „Пролет”, където в момента оградата към улицата изцяло се реновира. Това е наложено от факта, че тя е била опасна за преминаващите.

„През ноември месец подадохме в Община Самоков информация за състоянието на материалната база на централна сграда и за това какво трябва наложително да се отремонтира. Оказа се, че за основен ремонт са покривът, който почти всяка година е поправян, и оградата. Подадохме информация и какво още трябва да се отремонтира по другите две звена към ДГ „Пролет”. Веднага щом стана ясно, че има финансиране ние започнахме работа. Изпратих снимки на опасната ограда. Тя се намира в район, през който преминават страшно много хора, голяма част от тях са деца. Това са ученици, които се прибират от училище, майки с колички”, обясни пред „Самоков 365” директорът Искра Радева. Тя поясни, че оградата е строена заедно с детската градина, която е първата градина в Самоков, и явно се намира на място на свлачище, което е довело до нейното накланяне. Това е наложило поправка на подпорната стена и цялостен ремонт, за да може да се коригира тя и да не е опасна както за децата от детската градина, така и за всички преминаващи.

Изграждането на новата ограда е стартирало в началото май и се предвижда да бъде завършено в края на юни месец. Фирмата изпълнител е „Г-СТРОЙ 1” ЕООД, а общата сума за цялостния ремонт възлиза на 31 174, 08 лв.

Изградената нова ограда ще придаде нов облик на цялата детска градина. Фасадата на ДГ „Пролет” също е боядисана с помощта на доброволчески труд в рамките на няколко дни. Дворът е обновен в синхрон с всичко останало. Покривът е основно отремонтиран. Директорът Искра Радева обясни, че зад всяка една промяна в основата стои желанието и хората, които решават, че могат с дружни усилия и минимални средства да подобрят значително работната си среда. Тя не скри, че и в другите две звена е необходимо инвестиране на известно количество средства. Като едно от първите и желания, заставайки на новата си позиция преди около година и половина, е централната сграда да има 12-часова охрана, което да намали набезите в градината. И това се случва, което внася една сигурност за опазването на имуществото. Желанието на Радева е да се работи в посока на подобряването на материалната база и цялостните условия на другите две звена, които се числят към ДГ „Пролет”. Приоритетно за директора на детското заведение е подмяната на канализацията и на санитарния възел на филиал Училище, който се намира в сградата на НУ „Петър Берон”, но ще изчака да провери дали някакви средства ще останат от бюджета.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close