РегионалниСамоков

Изграждат алея за пешеходци и велосипедисти в района на Боровец

“Самоков 356”

Кметът Владимир Георгиев проведе работна среща с представители на Агенция пътна инфраструктура във връзка с изграждането на алея за пешеходци и велосипедисти покрай републиканския път II 82 в района на Боровец.

На работната среща кметът запозна представителите на пътната агенция с проекта на общината и реализацията му. На срещата присъстваха още Красимира Костадинова – директор на строителната дирекция, представители на фирмата, която реализира проектът за ВиК Боровец – Втори етап и ръководството на КАТ – Самоков. По този начин бяха координирани действията при съгласувателните производства и приемателните комисии. Бяха уточнени направените връзки във ВиК сектора, при които е засегната републиканската пътна мрежа, както и отстраняване на някои от забележките. По отношение на проекта за обособяване на пешеходна зона, която да свърза курорта от вила Стрезов до финландски селище, от Агенция пътна инфраструктура казаха, че идеята е много добра и, освен удобство за туристите, ще гарантира и тяхната безопасност.

На срещата бяха огледани плановете на трасето, изградената ВиК мрежа и предвидените инфраструктурни обекти. Изграждането на ВиК – Боровец на втори етап е към финализиране. С него на практика вече е подменена цялата ВиК система на курорта. На места започна работата и по довършителните дейности, които включват асфалтиране на разкопаните участъци.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close