ОбществоРегионалниСамоков

Изготвени са кадастралните карти на Горни и Долни Окол, Широки дол и Марица

Анна Манова

Изготвени са кадастралните карти на четири от самоковските села – Горни и Долни Окол, Широки дол и Марица. От Община Самоков призовават всички заинтересовани лица да се запознаят с кадастралната карта. Това може да стане електронно на сайта на КАИС /Агенция по геодезия, картография и кадастър/ чрез идентификационен номер на имота или може да бъде проверено в кадастралната карта в съответното кметство. И при констатирани нередности да направят възражение, като крайният срок е 27 юли.

„Преди 15 години се изготви кадастрална карта на Самоков. И виждаме какви сериозни проблеми има, когато хората не реагират и не си проверяват собствеността. Когато не са проверили нотариалните си актове, как са отразени самите имоти и техните граници в кадастъра. И така до месец кадастралните карти на тези четири села ще влязат в сила и после ще е много по-трудно да се коригира при евентуална грешка”, подчерта кметът Владимир Георгиев.

След изтичането на срока за всяка открита нередност и нанасяне на промяна собствениците на имоти трябва да търсят лицензиран оценител и да си заплащат съответните суми. До края на юли тези корекции могат да бъдат извършени безплатно.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close