БоровецОбща категорияОбществоРегионални

Известни са финалистите от първото състезание за купа “Бороспорт” по планинско бягане

“Самоков 365”

Първи кръг от състезанията по планинско бягане за купа  „Бороспорт“ – мемориал „Вучето“ се проведе на 20 юни в Боровец. Стартът бе даден в 11.00 часа на горна станция на кабинковата линия „Ястребец“, а в състезанието се включиха, както едни от най-опитните български бегачи, така и младите надежди по планинско бягане в страната.

Студеното време и вятърът във високите части на планината не спряха най-ентусиазираните състезатели да премерят сили в първия кръг от надпреварата. При мъжете пръв финишира Александър Василев с време 32.20 минути, а при дамите първа бе десетократната републиканка шампионка Милка Михайлова с време 38.20 минути. Силно представяне направи и Радостина Балова, която завърши първа при девойките с време 17.55 минути.

Най-възрастният участник в надпреварата – седемдесет и една годишният Райчин Трифонов измина трасето за 38.20 минути и доказа, че за любовта към спорта и планината ограничения няма.

Събитието по традиция е посветено на Световния олимпийски ден, тъй като Българска асоциация по лека атлетика – организатор на събитието, е една от едва 48-те държави в света, от всички над 200 участващи в Олимпийските игри, която да има привилегията да отбелязва деня. Всички участници, треньори и присъстващи получиха тениски и грамоти за участие, а спортменството и доброто настроение бяха в унисон с правилата и идеите на организаторите за мир, равноправие и приятелство без разлика на пол, възраст, раса, религия, вяра и етнос, съгласно Олимпийската харта.

Втори кръг от купа „Бороспорт“ ще се проведе на 16-и август, като трасето отново ще стартира и финишира от връх Ястребец, а състезанието ще има две обиколки – малка с дължина 3 км. и голяма обиколка на трасе 7 км.

Състезанието, част от провеждащата се за 18-и път серия от състезания за купа „Бороспорт“, се случи само ден преди заминаването на националния отбор по планинско бягане на Световния шампионат по планинско бягане на дълга дистанция в Карпач, Полша, който ще се проведе на 24-и юни, в неделя.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close