Седмицата

Изборна толерантност или благоустрояване в района на старите турски гробища?

pitankaСамоков 365

Петима общински съветници от ГЕРБ внесоха Заявление за достъп до обществена информация, във връзка с многобройните сигнали от последните няколко дни относно започналите изкопни действия с цел изграждане на водопровод в квартал „Герена – 2”, в района на старите турски гробища. Техните въпроси, зададени устно на зам-кмета Радослав Стойчеви внесени писмено в деловодството на Община Самоков са: какво е основанието за започване на дейността, има ли съответните разрешителни документи, с какви средства се осъществяват дейностите, кой е възложител, кой е изпълнител и по какъв начин е избран и има ли незаконни сгради на този терен и какви мерки са предприети за тяхното премахване?

Съгласно решение на ОбС-Самоков от миналата година в този район са определени терени за отстъпено право на строеж по типови проекти, които струват на кандидатите само 200 лв. По думите на Стойчев вече са закупени десетина, като някои от кандидатстващите имат там незаконни домове там. На проектант е възложено заснемане и изработване на нова улична и регулационна мрежа на стойност 10 хил. лв., в капиталовите разходи за изменение линията на водопровода и частичен ремонт в квартала са предвидени средства в размер на 20 хил. лв. Фирмата, извършващата дейностите е самоковска, каза Стойчев и работи чрез директно възлагане. Без предварителна подготовка такива бяха неговите отговори.

В писмената им форма ще се съдържа точна и пълна справка относно най-важните въпроси – колко са незаконните сгради, колко са съборени, за колко има предписания и кога изтичат сроковете им, водят ли се дела и кога всички те ще бъдат премахнати. Зам.-кметът декларира, че отговорите на всички тези въпроси ще бъдат публично оповестени и чрез медиите в законосъобразния срок от 14 дни, за да не се сбъднат притесненията на гражданите, подали сигналите за изборна толерантност.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close