Самоков

Ивелина Иванова: „Всичко цветно е красиво!“

Мария Галчева

С това момиче ме запозна facebook. Нищо чудно, нали? При положение, че вече хората така предпочитат да общуват и да разбират за нови неща, няма нищо неествествено и приятелствата да протичат онлайн. Но сега за нея. Като човек естет не мога да не забележа кога една дама изглежда добре и най-малкото не само тоалета, но и нейния грим. Та, реших да „пошпионирам“ профила й и така журналистическото ми любопитство ме насочи към работата на Ивелина Иванова.

Дълго време наблюдавах красивите неща, които твори и как преобразява. С много вкус и с подбрани палитри. Това, за всички, които се вълнуват от грим, е меко казано интересно. Знаете, че в Самоков, от няколко години насам, дори можем да говорим за конкуренция в бранша. А какво по-хубаво от това?

В „Новите млади“ я поканих след неколкомесечно сондиране, както ви казах, и за мое удоволствие Ивелина прие поканата ми. В следващото интервю ще прочетете как една мечта полека лека се превръща в действие, подхранено и обичано, обгрижено професионално, за да може да донесе само щастливи емоции на околните. Това е целта тук – да „изследваме“ примера с мечтите, които са довели до успех.  Ще видите и това колко е важно някой да вярва в теб и да  те насочи накъдето трябва – със сигурност не в посока „отказ“.  Колко важно е и това да имаш късмет в точното време и място, едно щастливо намигване от съдбата.

Трябва да подчертая и огромното удоволствие, което ми донесе този материал. Ще се убедите и вие след тези минути, които ще му отделите.

Здравей, Иве! Какво не знаят хората за теб? Разкрий малко завесата около себе си за нашите читатели.

Здравей, Мария и привет на всички читатели на прекрасната идея от твоя страна , наречена ,,Новите млади‘‘! Благодаря за поканата, за мен е удоволствие!  Аз съм Ивелина и се занимавам  с различни видове изкуства от малка. Откакто се помня,  те  са неизменна част от моето ежедневие. По този начин търся, вярвам, мечтая и най-вече изразявам вътрешните си вълнения. Намерих се в ученическите си години, когато преоткрих изобразителното изкуство в самоковска Зографска школа, там се роди и идеята за висшето ми образование – Инженерен дизайн.
Откъде се появи интересът към грима?

Аз съм човек, който обича да експериментира с различни визии, интересът към макиажа се появи случайно, провокирано от голяма доза любопитство.
Как любителското отношение премина към професионалното?
Аз съм от хората, които смятат, че всички хубави неща стават случайно. (Но задължително трябва да има някой, който вярва в теб! )Тук е моментът да спомена и най-големият ми вдъхновител- моята сестра! Тя беше човекът, който видя потенциал в мен и така с нейна подкрепа тръгнах по неотъпкан път! Следващата стъпка бе да се срещна с Олга Кунчева, която за мен е най-добрият ментор!

Какво е необходимо, за да станеш наистина качествен кадър и да започнат да те търсят хората?

Освен желание и дарба, трябва да имаш и късмет, аз имах огромното щастие да бъда при една от най-добрите в този бранш. Тя успя да отключи креативността ми.. В този вид работа техниката е изключително важна,  да бъдеш прецизен е нещото,  което те отличава като професионалист.

Спомняш ли си първия си път, когато гримира някого?

Да, сестра ми. Тя беше опитното ми  зайче, но за сметка на това сега е облагодетелствана с гримьор вкъщи.

А първият път, когато остана доволна от резултата?

Рядко ще чуете от мен, че съм напълно  доволна от резултата, винаги искам още и още! Но за първи път бях щастлива от свършената работа по време на професионалния ми курс.  Там разбрах какво означава да бъдеш професионалист в грима!

Какво най-често искат твоите клиенти? И има ли случай, в който желанието им да граничи с абсурдното?
Идвайки при мен, очаквам от клиентите си да са запознати с работата ми и тя да им допада, това предполага тяхното доверие към мен. До сега не съм се сблъсквала с абсурдни желания. Преди да премина към работа, се запознавам с представата на клиента. Съобразявам се с повода, облеклото и цветотипа.

Какво мислиш за гримирането под калъп – без съобразяването с индивидуалните специфики на лицето?

Непрофесионално! Гримът е специфична сфера, с няколко правилни стъпки можем да подчертаем красотата на човек и да скрием недостатъците му, а само с една неправилна  да  съсипем всичко. Всеки човек е индивидуален,  всеки грим също!

Кои, според теб, са най-грубите грешки, които допускат дамите при собственоръчното гримиране?

Подчертаването на веждите. Когато видим красива картина, не би трябвало да ни прави впечатление рамката. За да се насладим на изкуството, рамката трябва да бъде естествено допълнение.
Веждите са рамката на лицето! Всичко правилно нанесено,  в умерени количества , има добър резултат.

Ако приемем, че това да се занимаваш с грим е реализирана мечта, за какво мечатеш сега?

Аз съм зодия Близнаци! Щастлива съм,  че открих призванието на всеки от Близнаците.  Завърших семестриално Инженерен дизайн в Лесотехнически университет, предстои ми защита на дипломна работа, това е реализирана мечтата,  за която се боря още от  ученическите си години! Сега мечтая да я усъвършенствам, чрез работа.

 

Пътят напред е насочен към …?

Цветовете! Всичко цветно е красиво, а колкото по цветно толкова по-щастливо!!!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close