Седмицата

Иван Попов е новият управител на ВиК „Чамкория-2006” ЕООД

Ivan PopovАнелия Балабанова

Иван Попов е новият управител на ВиК„Чамкория-2006” ЕООД. Той спечели обявения с решение на ОбС-Самоков конкурс и наследи на поста инж. Лазар Щъркелов, който вече е пенсионер. Завършил е Колеж по химия към ХТИ-София през 1976 г. със специалност „Технолог на органични и неорганични вещества и опазване на околната среда”. Трудовият му стаж е почти изцяло в тази област. В кратък разговор, настоящият ръководител на общинското дружество набеляза някои от основните приоритети.

Известно е, че ВиК „Чамкория-2006” ЕООД е ангажирано с пречистването на битово-фекалните води в курорта Боровец. Обхванати са 86 абоната – вили, почивни станции, хотели като в момента пречиствателна станция „Яйцето” работи с 50% от капацитета си. Това се равнява на 3 хиляди еквивалент единици от общо  7 хиляди.

От месец декември отпадните води на хотел „Рила” също се обработват от ВиК „Чамкория-2006”, които представляват значителен обем от общото количество. Част от останалите обекти разполагат със собствени съоръжения, но нерядко отпадните води отиват директно в дерето на Малка Луковица. Това създава сериозни проблеми особено през лятото, когато миризмата е нетърпима. Друго предизвикателство е събираемостта на таксите, което се оказва доста сложна задача, заради честата смяна на собствеността. Все пак събираемостта на приходите е важен показател и в последно време се забелязва повишение. Към момента няма раздвижване около разработения от арх. Цанков идеен проект, който предвижда заустване на Боровец, поради липса на финансиране. Надеждите, че все пак един ден пари ще се намерят все още остават.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close