Култура

Иван Петров с изложба в Общинска библиотека

иложбаЗоя Станкова

Стени на Общинска библиотека “Паисий Хилендарски” греят в цветове. Наред с книгите, картини допринасят за уюта в библиотеката. Иван Петров има пет самостоятелни изложби, две от които в Общинска библиотека “Паисий Хилендарски”. Първата е била през 2012 година, а втората се състоя на 25.07.2014 година. “Картините носят белега на всеотдайност към изкуството”, отбележи Мирослава Мирчева, която й откри самата изложба. Лилия Кинова направи емоционално изказване, в което не пропусна да отбележи момента с изключителното многообразие в творбите на художника и невероятната разходка в неговите пейзажи. Също сподели с гостите на събитието, че всички заедно ще съпреживеем красотата, която Иван Петров показва с неговите картини. Според Кинина също: “Творческият момент на един художник е, че може да пресътвори битието през неговото възприемане”.

По време на откриването на самата изложба стана ясно, че художникът рисува с много голяма любов, а и няма как, всяко творческо пресъздаване се случва с голяма любов. Иван Петров е доволен от последната си изложба, а срещите с публиката са с цел да му покажат някои неудачи, защото според художника- “Вярното окачествяване може да бъде само от публиката.”. Христофор Пейчев пожела на Иван Петров да продължава да рисува със същите хъс и желание, а Латинка Трохарова – да танцува все така. Интересно е, че Петров рисува не само с бои, но и с вкусове, и както самият той каза, се гордее с пчеларските си умения и с меда, който произвежда.

В края на официалната част художникът благодари на всички, на сина и снаха си, че са пропътували 3000км., за да бъдат част от празника. Вечерта завърши с коктейл, който бе повод за приятни разговори и почерпка с вкусен мед.

Изложбата ще остане в Общинска библиотека “Паисий Хилендарски” до празника на града.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close