ОбществоРегионалниСамоков

Иван Гешев и граждански организации представиха общ политически проект в Самоков

„Самоков 365“

Иван Гешев и граждански организации представиха общ политически проект в Самоков. Срещата се проведе вчера в конферентната зала на хотел “Арена” в града.

Бившият главен прокурор на страната  представи в Самоков платформата „Граждански блок“. В разговора се включиха и представители от Сдружение „Бъдеще за ромската общност“.

По думите на Иван Гешев „Граждански блок“ е гражданска организация, в която има почти 40 граждански организации. „Нашата цел е гражданите, независимо от коя общност са, да знаят, че от тях зависи нещо и да участват в политическия процес, а не гласовете им да бъдат използвани и да влизат в едни търговски дружества“, каза той.

Радослав Костадинов, представител от „Бъдеще за ромската общност“, заяви, че присъстват на представянето на формацията, защото искат да представят другото лице на ромите. Млади, образовани, интелигентни хора – такива, каквито сме, а не такива каквито ни показват, каза Костадинов. По думите му сдружението „Бъдеще за ромската общност“ ще бъде катализатор, за да привлича образовани роми от цялата страна.

„Нашата идея ще бъде проста и ефективна. Искам да влезем в контакт с всички роми от махалите да чуем техните проблеми и техните искания, да търсим заедно начин как те да се решат ефикасно и бързо“, посочи още Костадинов.

„Щастлив съм, че „Гражданският блок“ се приема толкова добре. Той се разраства бързо, което говори, че сме на прав път. Затова ще направя всичко възможно след празниците да посетя повечето по-големи градове в страната и да споделя идеите си на място с вас“, сподели Гешев и допълни, че няма съзнателна държавна политика спрямо ромската общност.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close