Общество

Иванина Иванова е новата носителка на короната “Мис пролет”

„Самоков 365”

mis-prolet3„Живот без любов означава година без пролет”, с тази красива сентенция, която е любима на Латинка Щъркелова, започна поредната програма в Младежки дом Самоков. На 22.03.16 година се състоя конкурсът “Мис пролет”. Той е традиционен и се провежда без предварителен кастинг, като се дава възможност да всички момичета, присъстващи на този ден в залата, да вземат участие и да се забавляват. Конкурсът протича в два етапа, в първия момичетата дефилират пред журито, а във втория имат възможност да покажат какъв талант притежават.

Специална програма, преди старта на конкурсната част, бяха подготвили учениците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” под ръководството на учителките Щупалова и Иванова. Децата пяха за пролетта, разказаха кои са нейните предвестници, показаха как се раждат цветята и дърветата за нов живот. И обобщиха, че през този красив сезон навън ухае на любов.

Жури в състав – председател Йоаким Айзек /бизнесмен/ и членове – Иван Шуманов /художник/, Делян Василев /журналист/ и Анна Манова /журналист/ имаха трудната задача да изберат кои ще бъдат трите момичета, окичени с ленти и корона. Миналогодишната носителка на титлата Мис пролет 2015- Виктория Тодорова откри конкурсната част като показа на настоящите претендентки как да дефилират – със самочувствие и усмивка.

Осем малки госпожици се „престрашиха” да вземат участие. Иванина Иванова, Стефания Николова, Ивана Бонева, Димана Костова, Маргарита Красимирова, Габриела Беловска, Жасмина Генчева и Елена Аврамска бяха момичетата, които се бориха за първите три места. Всяка от тях направи дефилир за публиката и журито. Това беше първият етап. Понеже журито беше затруднено да избере кои да продължат, във втория етап допусна всички малки дами да покажат талантите си. Момичетата пяха, танцуваха, рецитираха. А за да е по-раздвижена програмата в нея взеха участие зумба танците, с ръководител Яна Василева, групата по спортни танци към Младежки дом Самоков „Вики прим”/ Виктория Тодорова и Виктория Овчарова/, бийтбоксерите Николай и Александър, както и с няколко изпълнения на народни песни се включи Силвана Борисова.

Титлата “Мис пролет” 2016 тази година отиде при малката чаровница Иванина Иванова, а нейни подгласнички бяха Стефания Николова и Ивана Бонева. И трите са възпитанички на ОУ „Митр. Авксентий Велешки”. Клуб „Аз мога” с ръководител Славка Терзиева, бяха подготвили ленти и корона. Виктория Тодорова постави лентите на момичетата и короната от цветя на Иванина. На финала всички се снимаха за спомен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close