Спорт

Ивана Аджова и Веселина Алинска в отбора за Балканския и Европейския шампионат по крос кънтри

ивана и весиСамоков 365

Шампионатът по крос кънтри беше истинско изпитание за всички. Състезанието се проведе на 25 октомври в Самоков, в местността „Ридо“. Трасето беше интересно, а падналият сняг, който затрудни подготовката за състезанието, го направи и екстремно, имаше паднали дървета, електрически кабели и жици. И поради трудните обстоятелства първият старт бе изместен с час напред, а тези възрасти, които бягаха в еднакви дистанции, стартираха заедно, за да може програмата да влезе в график.

От заявилите се 180 атлети над 150 успяха да дойдат и участват. Предизвикателството на природата продължи с паднали дървета на трасето , но организаторите реагираха и изместиха лентите очертаващи трасето в безопасните части.

Въпреки студа и тежките условия самоковските атлетки се представиха отлично. При девойките старша възраст Ивана Аджова завоюва сребърното отличие в 4 километровата дистанция с време 18:03 мин. а по-малката Веселина Алинска пък се пребори за бронзовото отличие с време 18:06 мин. В по-долната възраст Емануела Тодорова се нареди 7-ма в 3 километровата дистанция. И при най-малките Никол Тоскова и Виктория Ахчийска са съответно 10 и 25 на 2км.

Последният национален шампионат от календара на БФЛА за 2014г. завърши, макар и в екстремни условия.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close