ОбществоРегионалниСамоков

Зографчетата на Маргарита Кьосева творят на открито в Сарафската къща  

„Самоков 365“

По инициатива на  НДФ „13 века България“, Сарафска къща – Самоков и детско ателие „Зографче“ се провеждат летни творчески занимания под наслов „Творим заедно“ в дворното пространство на Сарафската къща в периода 9- 13 август.

В творческия процес участват  малките „зографчета“ , а гости ще бъдат възпитаници на Софийската художествена гимназия, както и родители.

Участниците ще имат възможност да се докоснат до удивителния възрожденски дом, стопанисван от Националния дарителски фонд.  Ще  се запознаят със древната техника ебру и  ще участват в практическите занимания по рисуване върху вода, на открито, под  ръководство на Маргарита Кьосева – основател на ателие „Зографче“, художник, дизайнер и преподавател.

Сред вековни липи и шепот на рилска вода  младите ценители и любители  на изобразителното изкуство  ще разгърнат своите художествени умения и усещания върху белия лист.

Идеята на инициатива  „Творим заедно“ е „живото“  общуване в културна среда,  споделяне и обмяна на идеи, незабравими летни забавления.  Част от реализираните творчески проекти да бъдат дарени на Дом за стари хора в Самоков – акт на внимание и уважение към домуващите там възрастни хора.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close