ОбществоРегионалниСамоков

Злато и сребро за певците на Даниела Георгиева от „Струма пее“

Анна Манова

Ангелогласните певци под ръководството на Даниела Георгиева отново доказаха своя талант, като този път се завърнаха със златни и сребърни медали от Фолклорния фестивал в Невестино „Струма пее“.

Първо място и златен медал получиха ДГ „Белчинче“, Крум Русинов и Мартина Дибекова. Дуетът Михаела Вукова и Мартина Дибекова също добави в актива си златно отличие. А Ивана Зърнева взе сребърен медал. Те заложиха на автентичното звучене.

Това е четиринадесетото издание на фолклорния фестивал „Струма пее“, което се проведе на 17 и 18 август в Неделино. В програмата взеха участие изпълнители от пет области.  Целта на събитието е опазването на фолклорните и танцови традиции на различните етнографски региони в България. И не на последно място съхраняване, популяризиране и осъществяване на широк културен обмен. Предоставя се поле за изява на изпълнители на автентични народни песни, танци, обреди, инструменти и разказвачи от всички възрасти. Самобитността и спецификата на този празник се базира не само на неговата автентичност, но и в представянето на две от най-оригиналните фолклорни области, обхващащи Шопския и Пиринския край и уникалното им съчетаване.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close