Спорт

Злато и сребро за аеробиката от Чехия

aerobika chehiyaСамоков 365

„Отлично се представиха състезателите на Клуб по спортна аеробика „Самоков““ – е мнението на треньорския тандем Калоян Калоянов, Дияна Борисова. Дебютната смесена двойка Анита Гаврилова и Ангел Казаков безапелационно спечели златните отличия при сериозната конкуренция не само на утвърдените в България състезатели, но и от другите, участващи в турнира нации. Анита заслужи сребърното отличие в индивидуалните надпревари, Синтия е 5-та.

Със сребро се окичи и групата в тази възраст в състав: Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова, Ангел Казаков, Тихомир Баротев и Ива Ангелова /последните двама от СК“Виолена – Хасково“/.

Веднага след медалистите се нареди тройката 15-17, в която са Анита, Ангел и Синтия. На 6-та позиция е другата тройка – София Вададжийска и Мария Генова от Самоков и Светлина Велинова от Кюстендил. Повече от 70 бяха участниците във възраст 15-17. Надя Паунова е 12-та ИЖ при 18+.

Над 120 гимнастици от 17 нации на възраст 12-14 години бяха заявили участие в състезанието в Чехия, но се включиха 81 от тях. Лидия Ангелова записа най-предно класиране – 25-то място. Другите момичета останаха след 35-та позиция в индивидуалната борба. Тройката в състав: Стела Йорданова, Драгомира Христова и Магдалена Драганова се наредиха на 18-то място.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close