РегионалниСамоковСпорт

Злато и вицешампионска титла донесоха Габриела Сичанова и Десислава Иванова от турнир по борба в Румъния

“Самоков 365“

Злато и вицешампионска титла записаха в актива си състезателите на КБ „Рилски спортист” от участието си на международен турнир в Румъния.

Габриела Сичанова спечели титлата при 62 кг. В първата си среща, самоковската представителка победи своята румънска съперничка с туш, а във втората загуби по точки като отново се изправи срещу представителка на домакините. Според правилата в борбата, когато състезателките са 5 или по-малко в категория се борят „всеки срещу всеки”. В случая Габи е първа, защото в нейната категория всички са с една загуба. Тогава се гледат победите, а само тя успя да постигне такава с туш.

Съотборничката й Десислава Иванова се класира на второ място след 4 изиграни срещи. Деси се съревноваваше с общо 5 участнички в категория 58 кг.. При първото си излизане на тепиха, тя победи румънка с туш. Във втората тушира конкурентка от България. Самоковката записа загуба по точки от представителка на домакините в третия си двубой, а в четвъртата си среща отново тушира румънка. Треньорът на момичетата Александрина Кашинова остана доволна от триумфа и доброто представяне на своите възпитанички. Това е пореден успех, който затвърждава позициите на борбата като един от водещите спортове в Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close