Спорт

Злато за клуба по аеробика

aerobika2Христиана Видинова

Възпитаничките на самоковския клуб по аеробика взеха участие в 5-тия международен турнир по спортна аеробика в Пловдив от 19  до 21 септември. Състезанието е включено в годишния календар на Международната федерация по гимнастика. Организатори на състезанието бяха спортният клуб по аеробика „АМД“, с подкрепата на Община Пловдив и Българският съюз по аеробика. Турнирът се проведе в спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ . На състезанието присъстваше и президентът на европейската комисия по спортна аеробика – Кристина Казентини. Участие взеха над 150 участници от 6 държави – Австрия, Алжир, Италия, Швеция, Турция и България.

Състезателите премериха сили в четири възрастови групи – деца (9-11 год.), юноши и девойки младша възраст (12-14 год.), юноши и девойки старша възраст (15-17 год.) и мъже и жени (над 18 год.). Във всяка от тях, участниците спориха за разпределение на медалите в 5 категории – индивидуално жени и мъже, смесени 2 – 3 и групи, съставени от 5 състезатели

„Този турнир също бе много успешен за нашия спортен клуб. Върнахме се от там с три златни медала, които са отново в групата 15-17 год, тройката 15-17 год, които също завоюваха златните медали с тяхното много успешно класиране през годината и Надя Паунова, което е успех за самата нея. Второ поредно състезание тя не отстъпва златните медали.“, сподели треньорката на момичетата Диана Борисова пред канал „Рила”.

Поради правилата на ФИК, а именно изискването им да има по две състезателки от нации на финал, възпитанички от Самоковския клуб класирали се в първата четворка, не са могли да стартират на финал. Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова, тройката (13-14год.) – Камелия Петрова, Светлина Велинова и Мария Генова, Драгомира Христова (9-11 год.), Лина Гаврилова са момичетата, които не са успели да стартират на финала.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close