ОбществоРегионалниСамоков

Злато за ДВГ „Медени звънчета“ и бронз за Мартина Дибекова от „Пиленце пее“

Анна Манова

Момичетата на Даниела Георгиева сякаш са абонирани за първите места в Националния конкурс „Пиленце пее“, който се проведе между 11-26 октомври в столицата. И тази година те впечатлиха журито с изпълненията си на автентичен фолклор и допълниха колекцията си от отличия със златен медал за ДВГ „Медени звънчета“ и бронз за индивидуално изпълнение на Мартина Дибекова.

ДВГ „Медени звънчета“ към ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ се явяват за пети път в конкурса за фолклорни таланти като през всичките си участия се окичват със златни медали и отличия за индивидуални изпълнения. Това, на което залагат местните талантливи деца и тяхната ръководителка, е автентичен фолклор. Певиците от групата се представиха с две песни, както е по регламент – „Вечер малка мома“ и „Яна биле брала“. А комисия в състав – Янка Рупкина, Светла Карджова и Николай Балбанов, отличи детската вокална група със златен медал. Индивидуално изпълнение направи Мартина Дибекова, която впечатли с гласовите си възможности и взе бронзов медал сред голямата конкуренция от цялата страна. Това е пореден медал за Мартина от националния конкурс.

Това е осмото издание на „Пиленце пее”, което се осъществява под патронажа на Столична община и Министерство на културата. Конкурсната програма е с продължителност от няколко дни, като нашите изпълнители се изявиха на 20 октомври 2018 г. В момента към ДВГ „Медени звънчета“ са Соня Стойчева, Ивана Дюлгерова, Мартина Дибекова, София Гюнкина, Лора Генова, Михаела Василева, Рая Конярска, Габриела Стоянова, Даная Йорданова, Михаела Вукова и Кристина Симеонова.

Вокалната група се подготвя за следващите си изяви – нови църковни песнопения по повод предстоящия Ден на християнското семейство, за Коледа, а в началото на новата година за „Път към славата“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close